Ziua Poliţiei Române, sărbătorită cu avansări

419

IMG_2326Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită vineri şi în oraşul nostru. Pentru a marca acest eveniment, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a organizat Ziua Porţilor Deschise. Peste 300 de şcolari şi preşcolari au călcat pragul Inspectoratului, Poliţiei Municipale şi Serviciului Rutier, curioşi de modul în care îşi desfăşoară activitatea oamenii legii.

Cel mai important moment al zilei l-a constituit avansarea în grad a 127 de poliţişti gorjeni.

Pentru a marca cei 189 de ani de la atestarea Poliţiei Române, poliţiştii gorjeni au deschis vineri porţile Inspectoratului pentru elevii din municipiu. Curtea s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei peste 300 de elevi. Copiii au putut vedea şase câini poliţişti folosiţi la diverse acţiuni de patrulare sau prindere a infractorilor, armele din dotare, despre care au cerut nenumărate informaţii, autospecialele şi motoscuterele folosite de către poliţişti în misiuni, s-au antrenat la aparatele de forţă, s-au bătut cu sacul de box, si au acumulat multe cunoştinţe în domeniu. IMG_2396Autorităţile şi elevii au fost întâmpinaţi de către “doi mici poliţişti”, un băiat şi o fetiţă, care au fost pentru o zi în pielea agenţilor. “Mie îmi place foarte mult să fiu poliţist. Când o să mă fac mare, o să mă fac procuror, poliţist şef şi şofer, că îmi place să şi conduc”, a mărturisit unul dintre micii poliţişti, Mihai Cocoş. Şi pentru “colega” sa a fost o mare încântare să fie poliţistă pentru o zi. “Mă simt foarte bine astăzi. Îmi place foarte mult şi o să mai îmbrac aceste haine, dar când o să cresc, pentru că tot poliţistă vreau să mă fac”, a spus Diana Leuştean.

IMG_2337Elevii au avut şansa să vadă şi interiorul IPJ-ului. Aceştia au avut ocazia să vadă cele mai importante săli, în care au loc dezbateri ale poliţiştilor, au văzut un sistem de aflare a identităţii infractorilor, dar şi o expoziţie de desen.

Purtătorul de cuvânt şi alţi poliţişti, ridicaţi în grad

De Ziua Poliţiei Române, au fost avansaţi 127 de poliţişti gorjeni, printre care şi inspectorul de poliţie, acum subcomisar, Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Toţi cei 115 agenţi de poliţie şi 12 ofiţeri, care au fost avansaţi vineri, 25 Martie, au avut parte de o şedinţă festivă. Pentru poliţiştii sărbătoriţi, dar mai ales pentru cei care au avut două motive de sărbătoare, adică cei avansaţi, Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a trimis un discurs care a fost citit de către şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel-Salvador Caragea. La sfârşitul discursului, Caragea le-a urat poliţiştilor o lungă colaborare şi bineînţeles „La mulţi ani!”

Ion Călinoiu şi Liviu Andrei, invitaţi speciali

IMG_2372De la ceremonia de avansare, care s-a desfăşurat vineri, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, nu au lipsit şi oficialităţile gorjene. Invitaţi speciali au fost Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean şi Prefectul Gorjului, Liviu Andrei. Acesta din urmă, a venit la ceremonia de avansare a poliţiştilor gorjeni, în ciuda problemelor pe care le are la picior, tot timpul sprijinindu-se de o cârjă. Prefectul i-a felicitat pe poliţişti şi a declarat că speră ca şi de acum înainte să fie o echipă unită, în ceea ce-i priveşte, să fie prezenţi unde e nevoie de ei, iar anul acesta să se termine cu un bilanţ sănătos. Andrei a mai adăugat că vor urma alte descinderi, şi că mai are o “minune” în ceea ce priveşte poliţia gorjeană, dar pe care nu a dezvăluit-o. Pentru Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călioiu, a fost o mare onoare să participe la evenimentul desfăşurat vineri, cum el însuşi a declarat. Le-a urat poliţiştilor, în numele său şi al Consiliului Judeţean, o colaborare la fel de bună ca şi până acum şi le-a transmis să fie mai relaxaţi. Călinoiu şi Andrei s-au fotografiat împreună şi separat, cu cei doi mici poliţişti.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here