Datoriile blochează investiţiile operatorului Polaris

580

Operatorul de salubritate Polaris M Holding va ajunge în instanţă cu circa 50 de asociaţii din municipiului Târgu-Jiu, după ce a emis somaţii de plată a datoriilor pentru 120 de asociaţii de proprietari.

Investiţiile operatorului de salubritate Polaris M Holding sunt blocate din cauza datoriilor a numeroase asociaţii de proprietari din municipiul Târgu-Jiu. Cuantumul datoriilor asociaţiilor de locatari din municipiu către operatorul Polaris se ridică la aproximativ 21 de miliarde de lei vechi. “Pentru a face investiţii este nevoie şi de bani, iar noi avem de recuperat sume destul de mari de la populaţia municipiului, în special de la asociaţiile de proprietari care au să ne dea circa 21 de miliarde lei vechi. (…) În luna martie am somat circa 120 de asociaţii urmând ca în cursul acestei luni să mergem în judecată cu aproximativ 50 de asociaţii. Acestea ne ignoră şi nu au dat nici un semnal în urma somaţiilor trimise de noi. Sunt datorii vechi chiar şi de trei ani şi jumătate. Sunt cazuri în care oamenii achită către asociaţie, însă banii nu ajung la furnizori. Suntem un oraş care trebuie să se mândrească pentru că avem o salubritate bine pusă la punct, avem aceste platforme subterane, avem depozitul ecologic, iar foarte puţine oraşe din ţară au aşa ceva, dar toate trebuie întreţinute. Pe de altă parte, avem angajaţi care la sfârşitul lunii trebuie să încaseze un salariu cu care să-şi întreţină familiile. Deci nu vorbim doar de ridicatul deşeurilor, ci vorbim şi de oameni care trăiesc în urma desfăşurării acestei activităţi.”, a declarat administratorul Polaris M Holding, Luis Popa.
Recuperarea datoriilor este foarte importantă pentru societatea Polaris, de acest lucru depinzând viitoarele investiţii. O prioritate ar fi continuarea programului de montare a platformelor subterane. “Avem foarte multe solicitări din municipiul Târgu-Jiu în ceea ce priveşte construirea de noi platforme subterane. Se ştie că, până în prezent, am construit 60 de platforme subterane prin acel proiect început în 2012 şi finalizat în 2015, ale cărui costuri s-au ridicat la circa 720.000 de lei şi toată investiţia a fost suportată de către firma de salubrizare. Vrem să facem investiţii cu noi platforme subterane, să mai aducem euro-containere pentru colectarea selectivă spre a le mai monta în mai multe zone ale oraşului, iar oamenii trebuie să înţeleagă că şi salubrizarea trebuie achitată”, a precizat Luis Popa.
Solicitările venite din partea cetăţenilor pentru montarea de noi platforme subterane sunt pentru zonele Revoluţiei, Lotrului, Teilor şi Plopilor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.