La 45 de ani ….

1162

Este începutul primăverii, când păsările călătoare revin la cuiburile pe care le-au părăsit în toamna trecută. La fel ca ele, „păsările călătoare˝, foștii mei elevi revin după 45 de ani de la absolvire în lăcașul de cultură din care au plecat în anul 1971. Sunt absolvenții clasei a XII-a L real, promoția 1971, de la Liceul ˝ Tudor Vladimirescu˝. Au plecat atunci 31 absolvenți, 24 băieți și 7 fete, iar acum se întorc cu 7 mai puțini, pentru că unii dintre ei au plecat într-o altă lume și de acolo, dintre stele ne privesc.
Toți au absolvit diferite facultăți unde au intrat cu examen de admitere și cu cunoștințele primite în anii de liceu. La bază au avut studiul individual, seriozitatea în muncă, prezența zilnică la ore. Ce elevi, ce ținută în uniformă, ce disciplină și respect pentru dascăli.
DSC02051În data de 12 martie a.c. elevii mei, cărora le-am fost dirigintă m-au întâmpinat în frumoasa sală de la ˝Casa Vera˝ cântând în cor ˝Gaudeamus˝ și cu un imens buchet de trandafiri, 31 la număr, dintre care 24 roșii simbolizând pe cei prezenți și 7 albi pentru cei plecați dintre noi.
Ce distincție, ținută impecabilă la băieți, în costum, cravată, iar fetele ca niște fluturași din care iradia primăvara!
La întâlnire am evocat momente frumoase din anii de liceu, am adus elogiul dascălilor de la toate disciplinele. Am vorbit despre activitatea pe care am desfășurat-o, despre realizările lor, despre frumoasele lor familii, copii, nepoți.
Cu venerație s-au plecat în fața dascălilor și le-au cinstit memoria. Din cei mulți care au fost, doar eu, ca dirigintă, le-am fost alături.
DSC02114În caietul care a circulat din mână în mână am notat câteva date personale și impresii din anii de liceu. Caietul mi l-au înmânat mie cu o frumoasă dedicație în versuri și cu numele tuturor dascălilor și absolvenților.
Cei 45 de ani au trecut repede, parcă ieri ne-am despărțit la banchetul de final de liceu în sala de sport din curtea liceului.
Toți au făcut cinste liceului pe care l-au absolvit, familiilor din care provin, care au știut să-i educe.
Le mulțumec din suflet celor care s-au ocupat cu organizarea, tuturor celor prezenți. M-am simțit întotdeauna apropiată de elevii mei, i-am tratat cu respect, cu afecțiune și am simțit același lucru din partea lor. Tuturor le doresc sănătate, liniște și împliniri în familie și sper să ne mai întâlnim.
Ce elevi am avut în întreaga mea activitate desfășurată în același prestigios liceu ˝Tudor Vladimirescu˝. Cinste lor!
Profesor, Nina Niculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here