500 de lei amendă pentru avocatul Donoiu

497

donoiu barouObligaţi să ia o măsură împotriva avocatului Marcel Donoiu, membrii Comisiei de Disciplină a Baroului Gorj, au decis ieri să îl amendeze pe acesta cu suma de 500 de lei. Mai multe explicaţii, reprezentanţii Baroului Gorj nu au oferit, grăbind chiar pronunţarea sentinţei cu o jumătate de oră faţă de termenul stabilit.

Iniţial aceiaşi Comisie de Disciplină l-a scăpat “printre degete” pe acelaşi avocat pătat, dar Nicoliţa Ştefan cea care l-a reclamat intenţionează să facă recurs la sentinţa dată de comisia în cauză.

Avocatul Marcel Donoiu rămâne în continuare membru al Baroului Gorj deşi a fost pus iar în discuţia Comisiei de Disciplină. Asta, după ce prima oară, acelaşi organism nu i-a aplicat corecţia cuvenită. Nici de data aceasta Baroul nu a excelat şi s-a apălat pe mâni cu o amendă de 500 de lei, scoţându-l basma curată pe Donoiu. Uniunea Naţională a Barourilor din România a fost cea care a forţat mâna Baroului Gorj să ia o decizie cu Donoiu după ce a trimis Baroului Gorj o citaţie prin care obligă acest organism să soluţioneze încă din vară acţiunea disciplinară care îl vizează pe avocatul acuzat de numeroase ilegalităţi. Acesta este acuzat de altfel de fals, uz de fals şi tergiversarea proceselor, de către Nicoliţa Ştefan, printr-o plângere adresată Baroului Gorj, pe data de 29 septembrie 2009, soluţionată însă, prima oară, cu avertisment pentru avocatul Donoiu. Nicoliţa Ştefan sesiza în plângerea în cauză că avocatul Donoiu, angajat într-un dosar înregistrat în 2006 pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu, având ca obiect partajul succesoral, s-a implicat direct în proces însuşindu-şi chiar apartamentul aflat în litigiu, pentru care există moştenitori legali. Pentru că pedeapsa Comisiei de Disciplină a Baroului Gorj a fost considerată drept prea uşoară de către Nicoliţa Ştefan, aceasta a sesizat Uniunea Naţională a Barourilor din România. Acest organism a anulat măsura sancţionatorie dată de Baroul Gorj solicitând rediscutarea cazului “Donoiu”. Până în prezent, încă de la înfiinţare, Baroul Gorj nu a aplicat nicio pedeapsă drastică pentru membrii săi.

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here