50 de manifestanţi au fost arestaţi în cursul ciocnirilor de la Ispahan, din Iran

389
montazeri-1050 de persoane au fost arestate, miercuri, la Ispahan, în centrul Iranului, în cursul ciocnirilor între poliţie şi opozanţii care doreau să participe la o ceremonie în memoria unui ayatollah dizident, potrivit unui site al opoziţiei.

Printre cei arestaţi se află şi patru ziarişti, potrivit site-ului deputaţilor opoziţiei din Parlament, Parlemanews.ir. Confruntările au izbucnit atunci când poliţia a încercat să împiedice o adunare populară într-o moschee din Ispahan, în memoria marelui ayatollah dizident Hossein Ali Montazeri, decedat sâmbătă la Qom, potrivit mai multor site-uri ale opoziţiei. Confruntările s-au soldat şi cu o serie de răniţi, potrivit aceloraşi surse.
Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa mulţimea, potrivit acestor surse care au anunţat că adunarea respectivă fusese interzisă.
Funeraliile organizate luni la Qom pentru ayatollahul Montazeri, succesor al imamului Khomeiny şi devenit o figură a opoziţiei care luptă împotriva preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, au adunat mai multe zeci de mii de persoane.
Selecţie după Mediafax, realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here