40 de români sunt închişi în Venezuela pentru trafic de droguri

900
40 de romaniTraficul de droguri se pedepseşte în Venezuela cu închisoare de la trei la zece ani, pedepse mult mai mici decât în România, de exemplu, unde traficanţii primesc minim zece ani de închisoare.

Peste 40 de români sunt închişi pentru trafic de droguri în Venezuela, ţară care are unul dintre cele mai dure sisteme penitenciare din lume. Unii dintre ei au intrat fără să îşi dea seama în reţelele de traficanţi de droguri, alţii au sperat că vor reuşi să iasă din sărăcie dacă se implică în astfel de afaceri.
Traficul de droguri se pedepseşte în Venezuela cu închisoare de la trei la zece ani, pedepse mult mai mici decât în România, de exemplu, unde traficanţii primesc minim zece ani de închisoare. Pedepsele sunt mai blânde în Venezuela pentru cei care fac cărăuşie, adică transportă drogurile ascunse în bagaje, faţă de cei care înghit drogurile, caz în care premeditarea este evidentă.
Legislaţia din Venezuela este destul de indulgentă, în sensul că persoanele condamnate pot ieşi mai repede din închisoare dacă prestează zile de muncă. Pentru fiecare două zile de muncă, ei au dreptul la o zi de reducere a pedepsei, iar după un sfert din ispăşirea pedepsei, în funcţie de comportamentul din penitenciar, pot avea un beneficiu, în sensul că pot lucra în oraş.
Însărcinatul cu afaceri al României în Venezuela, doamna Elena Lincan, atrage atenţia însă românilor care ar fi tentaţi să intre într-o reţea de traficanţi de droguri pentru a câştiga bani: „Aş dori să fie un fel de atragere de atenţie, un semnal de alarmă pentru cetăţenii români care cad în plasa diverşilor traficanţi în ideea că în Venezuela e foarte uşor să facă această treabă. Nu este aşa, autorităţile venezuelene au luat multe măsuri şi au întărit foarte mult şi cu personal specializat cu aparatură de detectare a traficanţilor de droguri punctele de frontieră şi mai ales în aeroportul din Caracas”.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here