2.733 de târgujieni vor primi subvenţie la încălzire inclusiv pentru noiembrie

476

Nu mai puţin de 2.733 de târgujieni care fac parte din categoriile vulnerabile au depus până, ieri, la cluburile vârstnicilor din municipiu cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire. Astăzi, 20 noiembrie, este ultima zi în care se mai pot primi dosare pentru ca solicitanţii să nu piardă valoarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe luna noiembrie.

Pentru încălzirea locuinţei cu lemne, energie electrică și gaze naturale pot beneficia de sprijin bănesc familiile şi persoanele singure care realizează venituri de până la 615 lei pe membru de familie. “Până azi dimineaţă (n.r. ieri), aveam primite 2.387 de cereri pentru încălzirea cu gaze naturale, 300 pentru lemne şi 46 pentru încălzirea cu energie electrică. Depunerea acestora va continua până la finalul sezonului noiembrie 2015 – martie 2016, însă doar cei care depun dosarele până pe 20 noiembrie vor primi subvenţia inclusiv pentru această lună. Echipe de control ale Direcţiei Publice de Protecţie Socială efectuează anchete sociale pentru toţi solicitanţii care depun cereri pentru încălzirea cu energie electrică. Termenul de realizare al anchetelor este de 15 zile de la data înregistrării cererilor”, a declarat Lavinia Petriţa, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Cererile pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale se depun la Cluburile de vârsta a treia din străzile Olteniţei, Mioriţei, Debarcader şi Tudor Vladimirescu, începând cu ora 08.00 de luni până vineri, iar sâmbăta pot fi primite cereri între orele 09.00 şi 13.00 doar la cluburile din străzile Mioriţei şi Olteniţei. În ceea ce priveşte cererile pentru încălzirea locuinţei cu combustibili solizi, adică lemne, acestea se depun la Clubul vârstei a treia din strada Olteniţei. Cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţelor cu energie electrică se depun la sediul DPPS din Bulevardul Constantin Brâncuşi.
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe tot parcursul sezonului rece noiembrie 2015 – martie 2016, în funcţie de îndeplinirea de către solicitant a condiţiilor de acordare. Subvenţiile se acordă ca şi în anii precedenţi, pe baza cererii întocmite de titular însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale. Este de precizat că, deşi alocaţia de stat pentru copii s-a mărit la mijlocul acestui an de la 42 la 80 de lei, la calcularea veniturilor unei familii cu copii minori în întreţinere pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, se va lua în calcul, valoarea veche a alocaţiei, adică 42 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here