154.000 de lei, plăţile necuvenite achitate de primarul Pavel pentru Maserati SRL

438

Doi reprezentaţi ai firmei Maserati SRL Ţicleni, juristul şi şefa de producţie a societăţii, au fost audiaţi, recent, la Parchetul Judeţean Gorj în dosarul pentru care se află în arest primarul din Peştişani, Florin Pavel. Maserati, firma şefului PNL Gorj, Dian Popescu, nu este însă singura a cărei reprezentanţi au dat cu subsemnaţii pe la Parchetul Judeţean ci şi reprezentanţii SC Varese SA Târgu-Jiu au făcut acelaşi lucru şi cei ai Metalcolect Prod SRL din Târgu-Jiu. De asemenea, nu au scăpat de declaraţii nici reprezentanţii SC Tech Safety SA Târgu-Jiu, firma aparţinând afaceristului Dan Floarea, investigaţiile procurorului Emil Moţa fiind abia la început.

“Fapta învinuitului de a achita plăţi necuvenite către SC Maserati SRL Ţicleni, în valoare de 154.000 de lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă prevăzută de art. 248 C.Penal”, se arată în documentul redactat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după reţinerea pentru 24 de ore a edilului Florin Pavel. Fapta în cauză este legată de construirea Bazei Sportive din Frânceşti, comuna Peştişani, supranumită şi “Pavel Arena”, pentru care şi Dian Popescu, recunoaşte că a trimis la Parchetul Judeţean juristul firmei Maserati cu ceva documente. Dian Popescu menţionează, de asemenea, telefonic, că Maserati are calitate de martor în acest dosar, deşi plata sumei de 154.000 de lei acestei societăţi, plăţi necuvenite, subliniate astfel de procurori schimbă, cu siguranţă, calitatea societăţii în dosar.  La Parchetul Judeţean au fost audiaţi consilierul juridic Nicolae Pîrvu şi şefa de producţie Cornelia Motorgeanu, persoană a cărei prezenţă s-a simţit luni în şantierul de la Frânceşti.

O lună de zile, pauză
Tot Dian susţine că într-adevăr în şantierul de la Frânceşti nu s-a lucrat marţi, lucru subliniat de Gorjeanul, şi nici nu se va lucra o lună de zile deoarece aici s-a turnat o placă şi nu se poate presta până la întărirea acesteia. Lucrarea trebuie finalizată însă până în luna august iar semne că aceasta ar fi măcar la jumătate, nu sunt. Dian Popescu a avut însă grijă să sublinieze că nu s-ar lucra în şantierul din Frânceşti sub teama procurorilor, ci chiar Primăria Peştişani ar fi întârziat lucrările, neaducând utilităţile la teren şi neplătind încă un miliard şi jumătate constructorului, adică firmei Maserati. Asta în condiţiile în care plăţile care s-au făcut deja firmei sunt considerate drept nejustificate de către procurori.

Contabila Logăscu nu a semnat pentru plăţile lui Pavel
În acelaşi document, în care se prevede că o serie de materiale, folosite la investiţiile derulate cu banii Primăriei Peştişani, materialele cu care s-a probat cu documente fictive că s-ar afla în custodie la SC Varese SA şi la Metalcolect Prod SRL din Târgu-Jiu, nu există la aceste societăţi. Procurorii au constatat, de asemenea, că primarul, în calitate de ordonator principal de credite, fără acordul Consiliului Local Peştişani, şi fără avizul contabilului Nicoleta Logăscu a aprobat nişte contracte de cesiune de creanţe, datate 2.07.2009. Primarul a acceptat astfel cesiunea unor creanţe de 600.000 de lei şi de 1.900.000 de lei între SC Tech Safety SA Târgu-Jiu, firma aparţinând lui Dan Floarea, şi Marioara Şerban(probabil soţia lui Habitu), atestând ireal existenţa unor datorii a SC Tech Safety SA faţă de Consiliul Local Peştişani.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here