14 români trăiesc clipe de coşmar la bordul navei naufragiate Costa Allegra

307

Costa AllegraUn număr de 14 români trăiesc clipe de groază alături de alţi 1.000 de oameni aflaţi la bordul navei Costa Allegra, iar coşmarul lor este departe de a fi încheiat.

 

Pasagerii şi membrii echipajului mai au de aşteptat cel puţin 24 de ore pentru a ajunge în cel mai apropiat port şi astfel să scape de ameninţarea piraţilor din Oceanul Indian. Nava este remorcată spre insulele Seychelles, iar condiţiile de la bord nu sunt deloc plăcute. Incendiul de luni a imobilizat nava într-o zonă unde acţionează temuţii piraţi somalezi. Din fericire, aceştia nu au ieşit la atac, însă pasagerii şi echipajul nu au scăpat de greutăţi.Nu mai funcţionează nici climatizarea, nici bucătăriile navei. Oamenii de pe Costa Allegra sunt nevoiţi să stea pe punte.

costaPrimul ajutor a venit de la o navă franceză de pescuit care s-a încumetat să remorcheze pachebotul mult mai mare decât ea. Guvernul din Seychelles a trimis în ajutorul său două remorchere şi un elicopter care a adus la bord alimente, lanterne şi alte bunuri de primă necesitate. Compania a precizat că, deşi reputaţia sa are de suferit, avaria de acum nu poate fi comparată cu naufragiul vasului Costa Concordia.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here