10 motive pentru care websitul dvs. are nevoie de un certificat SSL

1886

Certificatele SSL au preluat Internetul in mare viteza. Cu doar cativa ani in urma jumatate din Internet nu era securizat; astazi, suntem aproape de criptarea sa in proportie de 90%. Criptarea SSL a trecut de la o cerinta specifica pentru comertul electronic si website-urile financiare la o componenta obligatorie pentru toata lumea.

Indiferent ca sunteti un blogger in curs de afirmare sau un magazin online de mari dimensiuni, un certificat SSL este esential pentru proiectul dvs. online. Insa certificatele SSL ofera mult mai mult decat  criptare si securitate web. Iata cateva motive pentru care site-ul dvs. web are nevoie de un certificat SSL.

 

1. Certificatele SSL protejeaza datele sensibile si asigura securitatea pe web

La baza sa, un certificat SSL ofera site-urilor web criptare. Fara SSL, toate datele sensibile calatoresc sub forma de text simplu si devin o tinta usoara pentru hackeri sau orice alta entitate rau intentionata. Daca un vizitator introduce informatii personale pe site-ul dvs. prin intermediul protocolului HTTP nesecurizat, un infractor cibernetic poate folosi un atac tip „man-in-the-middle” si poate intercepta informatiile private ale vizitatorului inainte de a ajunge pe serverul dvs. Certificatele SSL elimina aceasta amenintare prin criptarea datelor in tranzit.

2. Certificatele SSL ofera autentificare

Autoritatile de certificare, entitatile care semneaza si emit certificate SSL, efectueaza verificari amanuntite ale solicitantilor. La un nivel de baza (Domain Validation) aceasta va verifica si confirma proprietatea domeniului. Daca sunteti o companie inregistrata, Autoritatea de Certificare va autentifica de asemenea compania dvs. (Business or Extended Validation). Acest lucru va oferi incredere vizitatorilor  atunci cand navigheaza si cumpara de pe websitul dvs.

3. Certificatele SSL sunt o cerinta pentru conformitatea PCI

Acceptati si prelucrati plati cu cardurile bancare? Daca da, atunci trebuie sa respectati liniile directoare stricte PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) in care certificatele SSL sunt un element important. Nerespectarea PCI poate duce la sanctiuni severe din partea companiilor de carduri bancare, actiuni legale si pierderi de venituri.

4. Certificatele SSL cresc increderea clientilor

Pentru multi utilizatori pictograma reprezentand lacatul SSL este primul indicator al unui website de incredere. Desigur, doar lacatul nu este suficient, mai ales daca certificatul valideaza doar domeniul. Cu toate acestea, atunci cand certificatul autentifica o afacere, utilizatorii pot face click pe lacat si vor inspecta in continuare certificatul SSL, inclusiv emitentul (autoritatea de certificare) si subiectul (compania care se afla in spatele website-ului ). Mai mult, daca utilizati un certificat EV (cu validare extinsa), numele companiei dvs. va aparea langa adresa URL si toata lumea il va putea vedea intr-un mod foarte simplu.

5. Certificatele SSL imbunatatesc imaginea si reputatia marcii

Daca exista un lucru capabil sa va distruga imaginea brandului in cateva zile aceasta este lipsa unei securitati web adecvate. Certificatele SSL nu va vor proteja impotriva tuturor amenintarilor, dar vor proteja numele, adresele si detaliile de plata ale vizitatorilor dvs. In prezent, este greu sa gasim un website care sa nu utilizeze SSL; diferenta de perceptie intre HTTP si HTTPS este uriasa iar mentinerea site-ului dvs. pe HTTP este neprofesionala. Pe de alta parte, un certificat SSL comercial emis de o autoritate de certificare de incredere inseamna standarde inalte de securitate si un website de incredere.

6. Google doreste ca website-ul dvs. sa utilizeze protocolul HTTPS

Google poate dori multe lucruri si este posibil sa nu fiti de acord cu toate politicile sale dar cand vine vorba de criptare nu aveti de ales. Certificatele SSL au trecut de la optional la obligatoriu in momentul in care Chrome a inceput semnalarea site-urilor HTTP ca Not Secure. Desigur, nimeni nu va va obliga sa migraţi la HTTPS. Este decizia dvs. Cu toate acestea, daca nu faceti schimbarea, consecintele ar putea fi fatale pentru website-ul dvs. Iar acest lucru ne aduce la urmatorul motiv.

7. Certificatele SSL va protejeaza traficul si mentin clientii

Lipsa unui certificat SSL inseamna un avertisment de securitate in Chrome, Firefox si alte browsere. De indata ce un utilizator apasa Enter pentru a incarca website-ul dvs., browserul ii va anunta ca exista un risc major si conexiunea lor nu este privata. Majoritatea utilizatorilor vor inchide websitul si vor trece la un alt website, posibil chiar la concurenta dvs. Traficul dvs. va scadea si veti deveni irelevant in motoarele online.

8. Certificatele SSL protejeaza impotriva atacurilor de tip phishing

Atacurile de tip phishing cunosc o crestere fara precedent. Aceste tipuri de atacuri sunt extrem de eficiente si, cel mai rau, sunt usor de efectuat. Intr-un atac tipic de tip phishing, un hacker se va da drept o entitate binecunoscuta, cum ar fi portalul preferat de jocuri sau chiar banca dvs. si va va indemna sa intreprindeti anumite actiuni. De exemplu, escrocul va va solicita sa trimiteti parolele sau detaliile de plata printr-un link. Site-ul va arata aproape identic cu cel al companiei autentice, cu exceptia unei mari diferente: nu va avea un certificat SSL comercial pentru validarea acestuia. Certificatele EV (cu validare extinsa), ofera utilizatorilor o modalitate simpla de a determina daca un site web este autentic sau fals.

9. Certificatele SSL fac Internetul un loc mult mai sigur

Cand Google si-a anuntat intentia de a cripta intregul web in 2014 multi sceptici au luat in gluma ideea. 5 ani mai tarziu, a devenit o realitate: 90% dintre site-urile web sunt deja criptate. Printr-o serie de actiuni inteligente, Google a impins website-urile de toate tipurile si dimensiunile sa se alature revolutiei HTTPS. Devenind si websitul dvs. parte a noii tendinte, faceti Internetul un loc mult mai sigur.

Certificatele SSL sunt noul standard. Sunt esentiale, la fel precum obtinerea unui nume de domeniu sau serviciul de gazduire web pentru site-ul dvs.  Daca nu aveti inca un certificat SSL, acum este momentul sa il obtineti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here