“Steluţe Motrene’’ au luat Premiul Special la Festivalul “Crăciunul, tradiţie şi modernitate’’

702

stelute motreneCu ocazia Sărbătorilor de iarnă, în municipiul Motru s-a desfăşurat Festivalu-concurs „Crăciunul, tradiţie şi modernitate”, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Aceasta a fost prima ediţie a concursului judeţean de colinde „Crăciunul, tradiţie şi modernitate”, Premiul Special fiind câştigat de grupul de colindători „Steluţe Motrene” coordonat de Niculina Chiţulescu, director educativ al Colegiului Tehnic Motru.

Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Motru în colaborare cu Primăria Motru şi „Direcţia de cultură, activităţi de sport şi tineret”, a organizat, în pragul Sărbătorilor de iarnă, Festivalul-concurs judeţean de colinde şi cântece de Crăciun. Festivalul s-a aflat la ediţia I.

stelute motrene 1Profesorul Mihai Popescu, directorul Casei de Cultură Motru, consideră că acest festival se doreşte a fi un eveniment cultural şi artistic inedit, prin faptul că reuneşte muzica modernă de iarnă cu muzica tradiţională. „Acest festival-concurs, dedicat sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou reprezintă o modalitate de exprimare a pasiunii pentru arta muzicală şi în acelaşi timp un prilej de bucurie, întâlnire, cunoaştere şi prietenie între participanţi”, afirmă profesorul Popescu. Organizatorii Festivalului-concurs „Crăciunul, tradiţie şi modernitate” şi-au propus să ofere concurenţilor şansa de a evolua pe scenă într-o competiţie menită să promoveze colindul şi cântecul de Crăciun, atât în forma sa tradiţională cât şi în forme prelucrate, în concordanţă cu evoluţia societăţii şi dezvoltarea şcolii muzicale româneşti.

Premiul special pentru “Steluţele Motrene”

Grupul de colindători „Steluţe Motrene” al Colegiului Tehnic Motru, coordonat de profesoara Niculina Chiţulescu, a obţinut Premiul Special al Consiliului Local Motru.

Niculina Chiţulescu, director educativ al Colegiului Tehnic Motru a declarat: „într-o zonă atât de frumoasă, atât de încărcată de tradiţii şi obiceiuri, festivalul vine să completeze atmosfera de sărbătoare din această perioadă a anului şi să arate încă o dată că motrenii şi gorjenii deopotrivă, luptă pentru păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor neamului românesc”.

Atmosfera de sărbătoare resimţită de participanţi şi de cei prezenţi, i-a mulţumit pe toţi, fiecare gândindu-se deja la ce le va rezerva ediţia din anul următor a Festivalului-concurs „Crăciunul, tradiţie şi modernitate”.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here