„Drujba” lui Băsescu, de la Moscova la Washington

366

Ani de zile, pe vremea comunismului în floare, de pe când ne-au rămas relicve comunistoide de genul Traian Băsescu, transformaţi în anticomunişti de paradă, în limba română s-a încetăţenit un cuvânt netradus. „Drujba”. Un fel de fierăstrău mecanic, de fabricaţie sovietică, adică rusă, numit al naibii ca „Prietenie”.

Între timp, URSS a capotat şi „drujbele” mai pătrund din Federaţia Rusă printr-un comerţ ilegal şi se vând prin târguri şi oboare preorăşeneşti. Asemenea lor, dar la preţuri de firmă, în comerţul privat există fierăstraie mecanice, pe bază de benzină, ale firmelor Sthil(germană), Makita(japoneză, dacă nu mă-nşel) şi Huksvarna(suedeză ori finlandeză, că oricum n-are nicio importanţă!)
La fel cum acţionează nestingherite drujbele în distrugerea pădurilor României, tot la fel şi prieteniile preşedintelui Traian Băsescu, prin demnitarii neprofesionişti dar politruci puşi de al în fruntea DNA, Parchetului General, CCR şi CSM distrug prin tot ceea ce mişcă-n ţara noastră şi cea mai mică fărâmă de democraţie. CCR-ul l-a slujit pe preşedintele Traian Băsescu în toate ocaziile celor opt ani, iar acum CCR i-a dat din nou aripi aceluiaşi fost şi poate, viitor preşedinte-jucător. Pur şi simplu, drujba, adică prietenia dintre Traian Băsescu şi cei „9 negri mititei” din CCR, şi cu Băsescu zece, pe care nimeni nu-i întrece, vor mai face mult rău brumei de democraţie din România.
În consens, aşijderea se comportă şi CSM-ul, ca la un fel de coabitare, că, oricum, coabitările acelea proferate de Băsescu la adresa USL şi a lui Victor Ponta(Cu preşedintele, bineînţeles, aşa cum declara! Anterior hotărârii Curţii lui Băsescu) ca premier al României sunt pur declarative. Războiul dintre Băsescu şi Ponta este iminent, în cazul că nu au făcut un compromis de care, deocamdată, noi şi oarecum păcălitul de Crin Antonescu nu ştim nimic.
Şi ieri-alaltăieri, CSM s-a pus contra doleanţelor Monei Pivniceru şi a primului ministru Victor Ponta, creind/invocând inexistenţa unui cvorum spre a-i aproba demisia doritei ministru al Justiţiei. Dacă s-a dovedit prin decizii că, în cazul CCR, avem de-a face de fapt cu Curtea lui Băsescu, şi CSM este toaleta Curţii Curteanului Băsescu. Şi, aşa cum mai spuneam, pe mai departe, drujbele taie toate pădurile patriei, iar prietenia strânsă dintre Băsescu-CCR şi CSM pune la pământ bruma de democraţie ce mai există pe malurile Dâmboviţei, Dunării, Oltului, Mureşului şi Jiului. Ciudata lipsă de cvorum de la CSM, asemănătoare cu aceea de la „erata” Curţii Constituţionale ori aceea de la referendum ne demonstrează că Puterea e la Băsescu şi activiştii PDL din DNA, Parchetul general, CCR şi CSM plus din serviciile secrete! Cât despre serviciile secrete, mai bine să nu mai vorbim prea mult. Dacă un redactor şef al Jurnalului Naţional – Valentin Zaschievici – era cârtiţă, dovedită cu note informative publicate de Cotidianul.ro, cu acte-n regulă, încă de prin 2006, a SRI, şi a fost dat afară din redacţie „ca o măsea stricată”, fără a se fi produs vreun seism la vrârful instituţiei conduse de Naşul de cununie al premierului Victor Ponta, orice vorbă e de prisos. În vremea aceasta, magistrata Aspazia Cojocaru îl ameninţă pe excelentul realizator de televiziune Mihai Gâdea, dar şi pe colegul ei din CCR, judecătorul Ion Predescu. Ultimul pentru o presupusă scurgere de informaţie din CCR, privind votul, şi mai ales din pricina declaraţiei: „Referendumul trebuia validat!” Semn clar că mai sunt şi oameni sănătoşi la cap. Să nu-mi spuneţi că aiasta-i democraţie! Din moment ce seamănă izbitor cu democraţia popoarelor dictată, cândva, de la Moscova, iar acum de la Washington. Prin interpusul Philip Gordon, primul străin primit în „Garajul” de campanie al ex-preşedintelui suspendat Traian Băsescu!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here