“Pavel Arena” a depăşit graficul de execuţie! – Maserati cere Primăriei Peştişani un punct energetic la baza sportivă

275

Baza sportivă din localitatea Frânceşti, comuna Peştişani, supranumită de localnici drept “Pavel Arena”, trebuia finalizată de firma Maserati SRL din Ţicleni, societate aparţinând fraţilor Dian şi Gabriel Popescu, de o lună de zile. Lucrările cu termen de finalizare pus de mai multe ori nu s-au terminat însă la data stabilită, aşa cum era de aşteptat, dar în ciuda întârzierilor firma a solicitat, în scris, Primăriei Peştişani să îi asigure, la intrarea perimetrului spre baza sportivă, un punct energetic. Primarul interimar al localităţii, Pantelimon Tivig, a declarat că nu ştie dacă în contractul încheiat de edilul suspendat, Florin Pavel, era prevăzută realizarea acestei investiţii, asta deoarece nu are acces la documentul respectiv. Tivig a menţionat, de asemenea, că nu a făcut, în schimb, niciun fel de plăţi firmei Maserati, de când el se află la Primăria Peştişani, deoarece nu i s-a solicitat asta.

Deşi şefii firmei Maserati SRL nu pot părăsi municipiul Târgu-Jiu, în urma unei ordonanţe prelungite a procurorilor Parchetului Judeţean Gorj, angajaţii societăţii lucrează de zor la “Pavel Arena”, baza sportivă din Frânceşti care trebuia finalizată pe 6 august anul curent. Impulsionaţi de urmărirea penală cu care s-au ales patronii firmei, societatea şi-a folosit resursele financiare pentru a realiza pe raza comunei Peştişani, lucrarea contractată cu 4 ani în urmă, chiar cu o zi înainte de Crăciun. Deşi termenul finalizării lucrărilor era de un an de zile, adică în decembrie 2009 “Pavel Arena” trebuia pusă în funcţiune, nici în prezent noul termen impus firmei Maserati Construct nu s-a respectat. Spre deosebire însă de termenele anterioare nerespectate, măcar, de data aceasta reprezentanţii firmei fac eforturi să termine investiţia.
O declară chiar primarul interimar al localităţii, Pantelimon Tivig, care susţine că nu are acces în şantier, dar că ar fi văzut “de departe” că la baza sportivă este o activitatea intensă. “Eu nu am acces în şantier, deoarece noi ştim ce se întâmplă acolo prin dirigintele de şantier. Din ce am trecut prin zonă ştiu că se munceşte activ la Frânceşti, deoarece am văzut oameni mulţi şi maşini acolo”, a declarat Tivig.

Dirigintele de şantier, necunoscut deocamdată
Întrebat însă cine este dirigintele de şantier care supraveghează lucrarea depăşită în ce priveşte graficul de realizare, Tivig nu a ştiut ce să răspundă. “Nu ştiu cine este dirigintele de şantier. O să mă interesez. Nu ştiu şi pentru că noi nu am făcut niciun fel de plăţi pentru Maserati, de când sunt eu la Primăria Peştişani, iar solicitările se fac cu avizul dirigintelui de şantier”, a completat Tivig, cu promisiunea că va verifica cine este cel care se ocupă de raportul dintre firma Maserati şi Primăria Peştişani, mai ales că dirigintele de şantier ar fi plătit de instituţia publică. “Noi plătim dirigintele de şantier. Eu ştiu că la campus este domnul Isar iar la Centrul de Informare este domnul Ilinca. La Baza Sportivă nu ştiu, deocamdată. Dar voi afla..”, a subliniat primarul interimar.

Tivig: “Maserati ne-a cerut luni un punct energetic la baza sportivă”
În ce priveşte raportul contractual existent între firma Maserati şi Primăria Peştişani, Tivig declară că tocmai luni reprezentanţii societăţii au cerut instituţiei publice, în scris, un punct energetic la intrarea în şantier. “Am primit luni o adresă de la Maserati prin care ni se cere să asigurăm energia electrică de la stradă la limita bazei sportive. Va trebui să studiem contractul cu Maserati să vedem dacă Primăria Peştişani s-a obligat prin acesta să asigure acest punct energetic. Dacă s-a obligat atunci vom lua legătura cu o firmă care face astfel de lucrări care să ne prezinte un deviz estimativ privind costurile unei astfel de investiţii. Apoi îl vom supune aprobării şi abia apoi ne vom apuca să realizăm acest punct energetic”, a explicat Tivig care susţine, în schimb, că până în prezent el nu a avut acces la contractul încheiat în 2008 între Maserati şi Primăria Peştişani. “Nu am văzut până acum contractul dar dacă nu este prevăzută clauza respectivă nu asigurăm punctul energetic”, a subliniat Tivig.

La “Pavel Arena” se lucrează dar la campus nu
În ciuda investiţiei întârziate din Frânceşti, care face obiectul şi unei urmăriri penale şi a unui dosar instrumentat de procurorii Parchetului Judeţean Gorj, există şi un plus în acest caz. Este vorba despre faptul că la această investiţie pentru care s-au încasat bani mulţi, măcar se lucrează, chiar şi sub presiunea procurorilor, asta spre deosebire de campusul de la Peştişani unde lucrările sunt oprite de mult.
Lucrarea aceasta realizată parţial de SC Tech Safety SRL, firmă aparţinând afaceristului Dan Floarea, şi el urmărit penal în acest dosar, nu mai are sorţi de finalizare, deşi şi în acest caz s-au plătit bani publici numeroşi pentru investiţie. “Avem o lucrare suspendată, cea de la campus, şi una în curs de derulare, cea de la baza sportivă. Măcar la una se lucrează..”, susţine primarul interimar Tivig, ştiind că pentru cele două investiţii patru persoane sunt urmărite penal, patru au fost reţinute măcar pentru 24 de ore de către procurori, în timp ce primarul suspendat Florin Pavel se află în arest de mai bine de două luni de zile.
De altfel, dosarul în cauză nu s-a finalizat, munca procurorului de caz, Emil Moţa, părând că ar fi abia la început.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here