“La Familia” din CEO sucursala Turceni, revoltă salariaţii

350

1Menţinerea pe posturi de conducere a unor persoane care au dus-o excelent pe aceleaşi funcţii şi sub conducerea PDL, promovarea atunci a unor salariaţi absolvenţi de facultăţi particulare, şi rămânerea lor pe posturi şi sub USL, revoltă salariaţii Complexului Energetic Oltenia(CEO), care avertizează conducerea subunităţii de la Turceni în legătură cu greşelile care se fac cu aceste persoane. Se avertizează, de asemenea, în legătură cu familiile existente în unitatea din Turceni, totodată sediu al CEO, şi despre greşelile fostului director “portocaliu” de Resurse Umane, Corneliu Gârjoabă, care ar putea fi repetate de adjuncta sa, Valentina Trofin, care i-a luat locul celui mutat cu serviciul la Jilţ.

Printr-o scrisoare deschisă transmisă Gorjeanul de către “un grup numeros de salariaţi de la Compania Oltenia”, după cum se precizează în documentul ajuns prin poştă de la Craiova la redacţia publicaţiei, se atrage atenţia conducerii politice a judeţului dar şi conducerii unităţii energetice că la Turceni se menţin şi se fac numiri politice pe post. “Am sesizat Conducerea despre numeroasele nereguli, despre numirea pe genunchi a unor persoane care au terminat ieri facultăţi particulare, dar au primit posturi de şefi pe criterii de prietenie cu diverşi directori”, mai este precizat în cuprinsul documentului. Realizatorii scrisorii enumeră apoi numele persoanelor promovate în astfel de condiţii: “Gheorghe Roşianu care a fost numit politic de Manţog, ec. Mihaela Bărăgan, ec.Doina Feleaga, ec.Mihaela Nicola, ec. Ion Maria, Ing. Zamfir Elena, confidenta domnului Motocu(n.r. directorul Diviziei Energie a CEO), familia Procopiu Cornel şi Procopiu Cristina, familia Ştefan şi Simona Efrim, familia Iovan(n.r. sindicalistul are angajaţi cumnata, nepotul şi fiul), familia Leu şi copiii (n.r. directorul Leu şi-a angajat al doilea fiu în 2010 în CE Turceni, în 2006 angajându-l pe primul) şi familia Văduva şi copiii (n.r. directorul  are angajaţi trei membri ai familiei)”.

Cu căţel şi cu purcel…

Cert este că semnatarii scrisorii s-ar putea să aibă mare dreptate atât timp cât şi alţi salariaţi ai CEO au semnalat anterior probleme similare, cu o parte dintre cei enumeraţi. Gheorghe Roşianu a fost de altfel un simplu electrician, an de zile la Secţia PRAM. Pentru că a trecut în PDL, şi între timp a absolvit o facultate particulară de ştiinţe economice, Roşianu a fost promovat în urmă cu vreo doi ani de Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse Umane al CE Turceni, pe funcţia de economist. Mai mult, prin Ionel Manţog, absolventul fost electrician a fost promovat economist la Corpul de Control. Acum Roşianu este în cărţi pentru o altă funcţie şi mai mare, de şef. Mihaela Bărăgan are şi ea studii de psihologie dar este inspector de personal, plătită zice-se pe studii superioare. Doina Feleaga a fost şi ea promovată de Gârjoabă de la funcţia de tehnician la cea de economist. Sunt însă angajaţi care contestă o parte dintre salariaţii aflaţi pe lista nemulţumiţilor semnatari ai scrisorii, dar şi numeroşi care completează lista în cauză.

Lista promovaţilor lui Gârjoabă

Pe lista promovaţilor, potrivit salariaţilor CEO-Sucursala Turceni se mai află şi Cocoşilă Venus care a făcut Dreptul şi a fost promovată jurist de la funcţia de tehnician. Simion Gheorghiţa a fost secretară, ajunsă la birou din postul de electrician, iar acum a fost promovată jurist. Vâlceanu Didona a fost operator calculator, apoi recepţioneră la hotelul unităţii şi acum este jurist, fiind promovată tot de Gârjoabă. Liliana Boblea a fost inspector personal iar acum este economist la Personal. Elena Manciu a fost promovată din metrolog în funcţia inginer metrolog tot de Gârjoabă, respectiva fiind pedelistă. Manciu este de altfel şefa nepoatei lui Gârjoabă, absolventă de cursuri de asistent social dar care acum face pe metrologul fără autorizaţie sau cursuri în domeniu. Familia Ion Dumitru şi Elena au fost promovaţi tot de Gârjoabă, el inginer şi soţia economist iar lista poate continua. “Actuala conducere face aceleaşi greşeli care au fost făcute de Corneliu Gârjoabă, iar salariaţii nu înţeleg dacă compania este proprietate particulară sau este… la mâna unora”, se arată la finalul scrisorii, pe care la cerere o putem pune la dispoziţia actualei conduceri a fostului CE Turceni pentru a lua măsurile care se impun.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here