“Domnu’ Dan” – scăpat din lesă, adică infractorul DD, sluga lui “Zeus”!

358

La o privire mai atentă a imaginilor de la parada militară a trupelor de elită ale armatei române de la Arcul de Triumf, cu prilejul Zilei Naționale a României – la împlinirea a 94 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, ce ne văd ochii?

Cam în vremea când o parte dintre participanți scandau mai multe lozinci antiprezidențiale, de genul: “Jos Băsescu!” ori “Pleacă afară javră ordinară!”, ultima parcă preluată din repertoriul protestatarilor strânși astă iarnă în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, în mulțime se petreceau lucruri nefirești pentru o democrație.
Ofițeri acoperiți ale unor servicii de informații ori chiar o divizie a SPP, specializată în intervenții și acțiuni secrete, se pretau la instigarea protestatarilor, pe de-o parte, și la bruftuluirea și luarea cu forța a celor mai activ dintre cei anti-Băsescu. Așa ceva nu mai văzusem din Bucureștiul Marii Învălmășeli a lui Decembrie ‘89 ori de la unele mitinguri antiguvernamentale și antiprezidențiale de prin Piața Universității a iernii trecute. Când inclusiv Jandarmeria, care nici acum la Arcul de Triumf n-a fost fată mare, nu și-a făcut datoria – în sensul păstrării ordinii -, ci a intervenit abuziv în forță, precum îi ceruse Comandantul supreme. Recte, președintele de atunci – Mister Traian Băsescu! Printre personajele agreate de Serviciul de Protocol al Administrației Prezidențiale să se afle în preajma Guvernatorului Traian Băsescu, cine credeți că erau? Foarte aproape, judecătoarea Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constituțională a României, prin votul și poziția căreia președintele-suspendat de ast’ vară – Traian Băsescu – locuiește tot la Palatul din Dealul Cotrocenilor, în contra voinței populare a peste 7,4 milioane de votanți ce au cerut demiterea sa. Nu-i cazul să mai pomenim și alte ilustre personaje, dar la vremea când Guvernatorul era blagoslovit de mulțime și el râdea cu gura până la urechi și directorul SRI, George Cristian Maior, părea extrem de mulțumit.
*
Liber ca pasărea cerului, că doar și cioara e o pasăre, pe deasupra Parcului din Târgu- Jiu dar și pe Insuliță croncăne a pustiu diverse zburătoare. Una dintre ele fusese priponită de injustiția băsesciană și i s-a dat drumul. Dosarul de infractor șpăgar, probabil, mai există! Musai să-și facă partid și să injure, ca la ușa cortului, din toți rărunchii PSD-ul, USL-ul și, mai nou, pe primul ministru al țării. Și, uite-așa, “Domn’ Dan” se dă de ceasul morții, dă autografe, dă spectacol pentru prostime pe unde-apucă, iar sâmbăta trecută chiar pe Insuliță, la Târgu-Jiu, doar-doar o prinde un oscior de deputat și mult râvnita imunitate parlamentară. Dosare penale mai are: și în urma minciunilor, falsurilor de la privatizarea Oltchim, dar și unul mai nou pentru mită electorală.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here