Ziua Femeii sărbătorită de persoanele cu dizabilităţi

719

Asociaţia Persoanelor cu Handicap Oltenia prin Centrul de Zi ,,Christian”, a sărbătorit Ziua Internaţională a Femeii în data de 5 martie. Daniel Andrei, şeful Centrului „Christian”, spune că acţiunea a fost un succes, scopul evenimentului fiind atins.

Miercuri după-amiază, la Centrul de Zi „Christian” s-a sărbătorit, în avans, Ziua Internaţională a Femeii. Evenimentul spectacol a inserat în programul său, momente alternative de poezie, cântec şi poveşti dedicate începutului primăverii şi Zilei Mamei. „Ele au fost susţinute de tinerii beneficiari ai Centrului de zi “Christian”, cât şi de invitaţii la acest spectacol, precum: copiii de la Grădiniţa „Samariteanul” din Târgu-Jiu, domnişoara Prof. Iulia Dumitrescu de la Liceul de Muzică şi Artă şi instrumentistul Aurel Cercelaru din Târgu-Jiu”, a declarat Daniel Andrei, şeful Centrului „Christian”.

Acţiune cu scop nobil
Scopul acţiunii organizate la Centrul „Christian” este acela de a oferi tinerilor cu dizabilităţi prilejul de a-şi dezvolta abilităţile şi potenţialul artistic gândindu-ne astfel că acest început de martie este momentul propice de a-şi comunica trăirile pozitive vis-à-vis de persoana care le-a dat naştere şi le-a susţinut interesele cu cel mai desăvârşit devotament. „În acelaşi timp colectivul Centrului „Christian” merge pe premisa că lăsându-le spaţiul pentru a se manifesta artistic într-un mod activ, este ceva eliberator al tensiunii negative acumulate de-a lungul timpului, iar nivelul stimei de sine şi percepţia asupra propriei persoane se îmbunătăţeşte astfel. Spectacolul reuneşte oameni în acelaşi loc, creează legături şi este ca şi o provocare privind stereotipiile şi discriminarea ce este menţinută de societate”, a mai spus Daniel Andrei.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here