Zilele Comunei Glogova, ediția a II-a, 6-7 septembrie 2014

959

La sfârșitul primei săptămâni a lui «Răpciune», cunoscuta așezare gorjeană, Comuna Glogova a trăit momente de aleasă și binevenită sărbătoare, în cadrul ediției a II-a a manifestărilor cultural-artistice și educative organizate cu prilejul desfășurării “Zilelor localității”! La festivitatea de deschidere, din prima zi a ciclului de manifestări au participat oficialități marcante ale Județului Gorj și ale comunei, dintre care amintim pe: d-l Ciprian Florescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, d-l Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj, d-l Bebe Ionică, ministru secretar de stat, poetul Nicolae Dragoș, fiu al comunei și d-l prof. Ilie Paraschiv, autorul Monografiei Comunei Glogova.

D-l economist, Gheorghe Alpredi, primarul comunei, a ținut să le mulțumească îndatoritor distinșilor oaspeți prezenți la deschiderea festivă a manifestărilor, iar d-l Ciprian Florescu a subliniat că: “Un primar este bun, dacă își dezvoltă localitatea și dacă vine în întâmpinarea dorințelor concetățenilor săi”, pentru ca d-l Ministru secretar de stat, Bebe Ionică, să asigure pe cei prezenți că: “Suntem alături de dumneavoastră și vom face totul ca să concretizăm obiectivele importante ale Comunei Gogova”!
Foto 2 În cadrul acțiunilor desfășurate în cele două zile, au fost organizate competiții sportive incluse în ediția a II-a a “Cupei Glogova 2014” la fotbal, un program artistic realizat cu participarea elevilor școlilor generale din comună, Festivalul concurs de muzică populară: «Tinere talente», Glogova 2014, dar și un Festival de muzică populară, cu participarea unor artiști consacrați, dintre care amintim pe: Ion Drăgan, Ionuț Tudorescu, Claudia Torop, Nina Predescu, Teodora Pană și alții.
În prima zi, de sâmbătă, 6 septembrie, la deschiderea festivităților, a fost înmânată diploma de «Cetățean de onoare» al Comunei Glogova, venerabilului intelectual, d-l prof. Nicolae N. Caranda, care în cei peste 37 de ani în care a slujit ca profesor al Școlii generale care de acum încolo îi va purta numele, 32 de ani a fost directorul acestei prestigioase unități de învățământ!

Foto 1Ca un remember emoționant, au fost aniversați cei 190 de ani de atestare documentară a Școlii Glogovene și au fost înmânate diplome de venerare și de vie recunoștință dascălilor care au slujit Școala Glogoveană și care acum se odihnesc în lumea cea neînviforată a Cerului!
Ziua de Duminică s-a încheiat cu o discotecă în aer liber, organizată pentru tinerii din comună, iar la miezul nopții a fost spectacolul impresionant al unui foc de artificii!
Profesor, Vasile GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here