Zi de curățenie generală. Motrenii, invitați să strângă gunoaiele

1325

Primăria Municipiului Motru invită cetățenii să participe sâmbătă, 28 septembrie, la Ziua de Curățenie Națională. Autoritățile publice, împreună cu voluntari, vor strânge gunoaiele din spațiile verzi și locurile publice din oraș. În această acțiune de salubrizare sunt angrenate toate instituțiile publice, a declarat viceprimarul Cosmin Morega.
„Am luat legătura cu toate instituțiile publice, Aparegio, UATAA, Ocolul Silvic, școlile, cele două licee, poliția locală, finanțele, poliția, spital, și am trimis și o adresă către cele două cariere Lupoaia și Roșiuța. Am considerat că este normal să pornim cu această curățenie din curtea fiecărei instituții. De exemplu, UATAA va avea zona exterioară și o parte din Calea Severinului, Aparegio la fel, calea de acces spre stația de epurare și o altă zonă din Calea Severinului, școlile o să acționeze în perimetrul lor, iar Ocolul Silvic o să facă o acțiune în Dealul Bujorăscu, unde este acea parcare și acolo tot timpul este mizerie. Dacă vom avea mai mulți voluntari, vom acționa și în alte zone, cum ar fi calea de acces spre satul Râpa, în intersecțiile de la Horăști, de la Însurăței, dar asta rămâne în funcție de cum ne vom aduna sâmbătă dimineața. Punem la dispoziția tuturor participanților mănuși, saci și dezinfectanți”, a mai spus Morega, coordonatorul acțiunii de sâmbătă.
Voluntarii sunt așteptați la ora 08.00, în fața sediului Primăriei Motru, pentru a fi înregistrați și a primi materialele necesare curățeniei.
Evenimentul se încheie la ora 14.00. Sacii cu gunoaie vor fi duși în stația de sortare a deșeurilor, după care vor fi transportați la groapa de gunoi de la Târgu-Jiu.
De altminteri, în tot județul Gorj, sâmbătă este zi de curățenie generală, în cadrul proiectului de implicare socială „Let’s do it, Romania!”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here