Vaccinarea împotriva hepatitei B se reia

666

Ministerul Sănătăţii a recepţionat recent primele 50.000 de doze de vaccin anti-hepatitic B, din cele 200.000 pe care le va achiziţiona în acest an. Oficialii MS au transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă  pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare. Criza vaccinului anti-hepatic B a afectat şi judeţul nostru.

Veşti bune pentru părinţii ai căror copii rămăseseră neimunizaţi împotriva hepatitei B. MS a reuşit să găsească o soluţie pentru această problemă, direcţiile de sănătate publică fiind înştiinţate să se prezinte în regim de urgenţă la sediul Companiei Unifarm SA pentru ridicarea dozelor de vaccin şi repartizarea acestora.

Copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi
Recuperarea copiilor nevaccinaţi se va realiza, sub coordonarea DSP, prin cabinetele medicilor de familie şi maternităţi. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină  a nou-născuţilor, conform calendarului. „Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
Ministerul Sănătăţii a demarat  procedurile de achiziţie centralizată a vaccinului încă de la începutul acestui an. La nivelul judeţului Gorj, vaccinul anti-hepatic B lipsea de câteva săptămâni din maternitatea de la Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here