Vacanța la cort, relaxare în mijlocul naturii

570

Vara este sezonul ieșirilor în natură. Iubitorii muntelui, care intenţionează să-şi petreacă vacanţa la cort trebuie să ia în calcul anumite măsuri pe care este necesar să le respecte pentru a avea parte de relaxare şi un sejur de neuitat. Practic, acest mod de a petrece vacanţa sau weekendul este foarte plăcut, cu condiţia ca și cei care optează pentru un asemenea mod de relaxare să fie pregătiţi din toate punctele de vedere.

Turismul la cort poate presupune şi unele pericole, dacă turiştii nu îşi iau măsuri de precauţie. Totuşi, dacă se ţine cont de sfaturile specialiştilor, acest gen de turism este o reală plăcere şi o oază de relaxare. La nivelul judeţului nostru nu există spaţii special amenajate pentru instalarea corturilor, tocmai de aceea, „turiştii trebuie mai întâi să se intereseze dacă este permisă camparea în locul unde doresc să meargă”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Totodată, este necesar ca turiştii să se asigure că în zona respectivă au o sursă de apă, lemne pentru foc, dar şi că nu este o zonă frecventată de câini sau animale sălbatice. „Cortul trebuie montat la o distanţă suficientă faţă de cursul de apă, pentru a evita problemele ce pot să apară dacă se umflă apa, putându-se trezi inundaţi. Este bine să se consulte prognoza meteo înainte de a pleca cu cortul, iar dacă sunt anunţate ploi trebuie făcute şanţuri în jurul cortului. De asemenea, cortul trebuie să fie foarte bine ancorat. Focul trebuie făcut la o distanţă suficient de mare de cort”, explică şeful Salvamont Gorj.

Echipamente speciale, pentru relaxare în siguranță
Din bagajele turistului care alege să-şi facă vacanţa la cort nu trebuie să lipsească un echipament special, dar şi o serie de produse care îi vor fi necesare pe parcursul sejurului. „Turiştii trebuie să aibă la ei un toporel pentru lemne, saci de dormit, saltele, frânghii, un felinar sau o lanternă şi este bine să aibă medicamentele pe care le iau în mod curent, dar şi medicamente pentru digestie, antitermice şi analgezice”, menţionează Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Turismul cu cortul este o plăcere, atât timp cât oamenii îşi asumă riscurile la care se pot expune. Totuşi, dacă ei respectă sfaturile venite din partea salvamontiştilor, o vacanţă la cort este una reuşită şi relaxantă.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here