Un singur caz de abandon în maternitate, în primele 10 luni ale anului

650

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a înregistrat, în primele zece luni ale anului, un singur caz de abandon în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Zeci de copii s-au aflat în situaţia de a fi abandonaţi, în perioada menţionată.

În acest an, un nou născut a fost abandonat în maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj fac tot ceea ce este omeneşte posibil pentru ca micuţii aflaţi în risc de abandon să rămână în familia naturală. De la începutul acestui an, peste 60 de copii au fost în această situaţie. “În cazul nou-născuţilor aflaţi în situaţia de risc de separare de familia naturală am instituit mai multe măsuri, în funcţie de specificitatea fiecărui caz. O parte au beneficiat de serviciile Centrului Maternal din Târgu-Jiu, alţii au fost externaţi în familie sau plasaţi la asistenţi maternali. Totodată, în vederea prevenirii şi combaterii abandonului sau separării copilului de familie s-a continuat monitorizarea familiilor naturale pentru câteva cazuri, iar altele au fost închise după ce s-a constatat că minorii pot fi menţinuţi în propria familie, părinţii asigurându-le condiţiile necesare unei dezvoltări armonioase”, a spus Cozmina Diaconeasa, reprezentanta DGASPC Gorj.
Potrivit specialiştilor DGASPC Gorj, prin implementarea măsurilor specifice de către DGASPC Gorj s-a reuşit scăderea accentuată a numărului de copii abandonaţi în maternitate şi a nou-născuţilor cu risc de abandon sau părăsiţi în secţii ce oferă servicii medicale copiilor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here