ULIM şi-a deschis porţile la Târgu-Jiu pentru noul an universitar

564

Deschiderea anului universitar al Universității Libere Internaționale din Moldova – Centrul de Consultanță, Orientare și Selecție pentru studii la ULIM Târgu-Jiu, forma de învățământ la distanță (ID) s-a făcut, la finalul săptămânii trecute, de către prof. univ. dr. hab. Dan Morega, vicerector ULIM. Acesta le-a transmis un mesaj de bun-venit și succes în pregătirea lor profesională, studenților și masteranzilor, din partea sa dar şi a rectorului și fondatorului universității, academician Andrei Galben.

La deschidere a fost prezent şi profesorul universitar doctor Rusnac Svetlana, decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educatiei ”ULIM”, dar şi alte cadre didactice de la 12167163_1914267972132294_876458063_nChișinău. Dascălii din Moldova au fost astfel alături de cadrele didactice asociate, care efectuează orele de sinteză din Târgu-Jiu, dar şi de reprezentanți ai mass-media, de reprezentanți ai unor instituții publice din județul Gorj și de cei circa 500 de studenți și masteranzi. ,,Mulțumesc conducerii ULIM Chișinău, în mod special rectorului acad. Andrei Galben și prim-vicerectorului, prof. univ. dr. Ana Gutu, personalități cu un caracter ales”, a transmis, cu această ocazie, Morega.

Fortăreaţă a ştiinţei!
În alocuțiunea sa, Dan Morega a prezentat pe larg ULIM-ul ca fiind o fortăreață a învățământului universitar și științei, unde activează circa 1.000 de cadre didactice și oameni de știință, universitatea fiind dotată cu amfiteatre de peste 1.500 de locuri, săli de sport, cantină proprie, hotel, laboratoare de cercetare modernă în domeniul științelor aplicative și informatică, săli specializate pentru limbi moderne, cabinete, aule, etc. De altfel, 39 de aule au fost inaugurate în prezența ambasadorilor unor state la ULIM, purtând numele acestora, printre care se află și România.
Tot la ULIM au fost prezenți, cu ocazia unor vizite la nivel înalt, reprezentanții oficiali ai unor state, între care președinți, prim-miniștri și miniștri ai României și ai altor state de pe mai multe continente.
12170611_1914268168798941_69887423_nDan Morega nu a uitat să prezinte studenților că ULIM-ul acordă cea mai mare protecție socială tuturor studenților și masteranzilor prin taxele de studii care reprezintă un sfert din taxele de studii ale altor universități din România. Totodată, cei care studiază la ULIM și sunt membri ai acelorași familii au reducere de 50% sau cei care promovează ULIM în rândul mai multor persoane care doresc să studieze, beneficiază de reducerea taxei de studii de până la 100%.

Care dintre universitățile din România mai acordă asemenea facilități?
Prof. univ. Dan Morega a declarat: ”Doresc să spulber pentru totdeauna unele zvonuri de rea-credință din partea concurenților noștri conform cărora ULIM-ul nu ar fi o universitate acreditată, că vezi-Doamne, diplomele nu ar fi recunoscute. Pentru toți acești calomniatori și defăimători, dar și pentru buna informare a opiniei publice, doresc să știe foarte clar că această universitate are toate facultățile acreditate, fiind semnatara Convențiilor de la Bologna și Lisabona și diplomele acesteia sunt recunoscute în toate statele europene și din lume semnatare ale acestui protocol internațional. Mai mult decât atât, prin Legile 39/1999 și 291/2010, în România diplomele se recunosc online în mod automat, programele de studii și reforma curriculară fiind similare”, a specificat Morega, îndemnându-i pe toți cei care doresc să studieze la ULIM că această universitate este una de nivel internaţional.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here