UCB derulează un nou proiect pe fonduri europene

570

Începând cu luna mai 2014, Universitatea Politehnica din Bucureşti în parteneriat cu Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu derulează proiectul „Construieşte-ţi o carieră de succes!”. Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

UCB Târgu-Jiu a găzduit, luni, 2 iunie 2014, conferinţa de lansare a proiectului „Construieşte-ţi o carieră de succes!”. Prin acest proiect se asigură tranziţia a 360 de studenţi din Regiunea Sud-Vest Oltenia spre piaţa muncii. Toţi beneficiarii sunt studenţi ai Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. „Este un proiect derulat pe fonduri europene. Parteneriatul este făcut între Universitatea Politehnica Bucureşti şi Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Obiectivul general este asigurarea tranziţiei a 360 de studenţi de la statutul de student la cel de angajat. Acesta este principalul obiectiv al proiectului, dar ca şi obiective specifice avem mai multe. Dintre cei Liciu Cartana360 de studenţi selectaţi, 75 vor beneficia de stagii de practică oferite în cadrul proiectului, stagii care vor fi plătite pe toată perioada proiectului; fiecare student va primi o subvenţie de 1.000 lei, iar aceste stagii de practică vor fi efectuate la întreprinderi din regiunea Sud-Vest Oltenia.  Pe lângă aceste subvenţii, 22 de studenţi vor primi premii, valoarea premiilor fiind cuprinsă între 2.200 lei şi 2.800 lei”, a declarat managerul de proiect, Maria Magdalena Roşu, şef de lucrări Universitatea Politehnica Bucureşti.

Primul venit, primul servit
proiect ucbReprezentanţii UCB au confirmat faptul că principalul criteriu de selecţie a beneficiarilor acestui proiect va fi principiul „primul venit, primul servit”, iar departajarea se va face în funcţie de rezultatele şcolare. „Proiectul a debutat cu o idee între Politehnica Bucureşti şi Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Este un proiect prin care 360 de studenţi vor beneficia de tranziţia către piaţa forţei de muncă. Selecţia beneficiarilor se face în primul rând pe dorinţa lor de a beneficia de acest proiect, criteriul fiind: primul venit, primul servit. Dacă vor fi mai multe solicitări decât ne aşteptăm, situaţia şcolară va fi luată în calcul în privinţa selecţiei. Proiectul va respecta şi principiul egalităţii de şanse”, a declarat Liviu Cîrţână, prorector UCB. Proiectul  „Construieşte-ţi o carieră de succes!” a început pe şase mai şi se derulează pe o perioadă de 18 luni, se va termina pe 5 noiembrie 2015; grupul ţintă este alcătuit doar din studenţi ai UCB. Valoarea proiectului este 2.000.000 lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here