UCB a oferit studenţilor o nouă Conferinţă de Management al Carierei dedicată profesiei de economist

680

În după-amiaza zilei de 23 februarie 2015, amfiteatrul A016 din cadrul Facultăţii de Inginerie a găzduit un număr mare de studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice și Gestiunea Afacerilor, care au participat la o Conferinţă de Management al Carierei. Studenţii participanţi s-au înscris în proiectul “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni”.

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu are acum ocazia să realizeze un proiect în colaborare cu universităţi de prestigiu din ţară precum: Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din București, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi altele. Deschiderea conferinţei a fost făcută de managerul de proiect din partea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, prof. univ. dr. ing. Ştefan Ghimişi care a prezentat scopul şi obiectivele proiectului. Acesta le-a vorbit studenților despre toate activităţile la care vor putea participa insistand asupra celei de consiliere ca fiind o activitate foarte interesantă, de autocunoaştere, la care studenţii pot afla aptitudinile, calităţile şi non-calităţile care îi recomandă pentru un job sau altul. Ştefan Ghimişi a adus în atenţia auditoriului un aspect important din viaţa tinerilor şi anume acela de a avea ţeluri în viaţă, idealuri pentru cariera profesională, vise pentru a realiza lucruri măreţe şi dacă există dorinţă din suflet, obstacolele se pot trece şi se poate construi drumul către reuşită.
Untitled1Tinerii au putere şi energie suficientă să ia viaţa în piept şi să dovedească că sunt în stare de orice şi că nimic nu le poate sta în cale. Prin pledoaria sa, managerul de proiect a dorit să trezească în inimile tinerilor studenţi dorinţa de a folosi toate ocaziile şi oportunităţile pentru obţinerea unui job de succes.
Dana Laura Nicula, Expert Grup Ţintă, a prezentat „Ghidul studentului”, un îndrumar cu sfaturi şi sugestii privind prezentarea absolvenţilor la întâlnirile cu angajatorii în vederea ocupării unui loc de muncă. Studenții au primit sfaturi despre întocmirea CV-ului, prezentarea la interviul de angajare şi alte aspecte relevante inserţiei profesionale. A vorbit despre importanţa consilierii în cunoaşterea competenţelor transversale şi a tuturor aptitudinilor, precum şi despre setarea obiectivelor în gestiunea carierei profesionale. A subliniat că, un obiectiv profesional de succes este acela care raspunde la trei întrebări: ce vrei să faci, ce poţi să faci şi ce caută angajatorii.

Untitled3Şeful Finanţelor Gorj, model pentru studenţi
La conferinţă a fost invitat ca speaker dr. ec. Marin Ciumag, şef Administraţie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj. Economistul Marin Ciumag, absolvent al Universităţii din Craiova în anul 1981, a fost repartizat la finalizarea facultăţii la Întreprinderea pentru Industrializarea Laptelui din Târgu-Jiu, unde a lucrat până în 1991, an în care îşi schimbă locul de muncă şi începe o nouă activitate la Direcţia de Finanţe Publice Gorj.
A lucrat cu seriozitate, a învăţat permanent, a fost un bun coleg de serviciu și toate acestea l-au ajutat să se facă remarcat pozitiv, fapt pentru care a ocupat cu succes funcţii de contabil şef şi director. Le-a transmis studenţilor câteva sfaturi pentru a avea reuşită în profesia de economist: să fii bine pregătit teoretic şi practic, să fi corect şi disciplinat, să vrei să fii un bun profesionist, să fii perseverent şi să te implici.
Managerul de proiect, Ştefan Ghimişi, şi-a exprimat speranţa ca prin aceste proiecte să ajute cât mai mult studenţi ai Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, să-şi găsească drumul către un job de succes şi să fie cât mai angajabili într-o piaţă a muncii puţin ofertantă în România.
Studenţii interesaţi sunt invitaţi să se înscrie online în grupul ţintă, prin accesarea website-ului proiectului www.cariera.uvt.ro.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here