Tratament de ultimă generaţie pentru bolnavii de cancer

687

Cancerul este boala secolului, tot mai multe persoane fiind diagnosticate cu o formă de cancer. În judeţul nostru, spre exemplu, există peste şapte mii de bolnavi. Din fericire, ştiinţa evoluează şi ea, fiind descoperite noi tratamente pentru aceşti pacienţi. În acest sens, un medicament revoluţionar care ar putea dubla şansele de supravieţuire ale bolnavilor de cancer de piele a fost aprobat în Marea Britanie.

Mii de persoane din judeţul nostru se regăsesc în statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), având o formă de cancer. Pe parcursul trimestrului III al anului trecut, la nivelul judeţului nostru au fost diagnosticate cu cancer 218  persoane, 7 dintre ele având cancer de piele. La sfârşitul trimestrului III au rămas în evidenţele medicilor  gorjeni 339 de cazuri de cancer de piele. În ţară, mii de persoane suferă de această boală. Conform specialiştilor, un medicament revoluţionar care ar putea dubla şansele de supravieţuire ale bolnavilor de cancer de piele a fost aprobat în Marea Britanie. Este vorba de un tip de tratament ce stimulează sistemul imunitar şi poate fi folosit ca alternativă la chimioterapie.
Testele clinice au demonstrat că şansele ca durată de viaţă a pacienţilor să crească cu un an sunt cu 73% mai mari în cazul celor care beneficiază de această metodă. Adică de aproape două ori mai mari decât în cazul chimioterapiei, unde şansele sunt de 42%.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here