Tragedia română

629

Operele celebre ale scriitorilor antici greci în care erau prezentate într-un mănunchi diferite epoci ale Greciei înmănunchiate într-un tot unitar numit: “Tragedia Greacă”, ne-au trezit prin istora contemporană trăită acest titlu simbolic “Tragedia Română”.
Într-adevăr, recenta cedare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, în fața intervențiilor brutale ale ambasadorului american și altor tipuri de reprezentanți ai colonialismului contemporan, confirmă pe deplin afirmațiile dl. Șerbănescu.
Nu credeam că acest “aristocrat” al dreptului românesc, supercalificat, va fi în stare să trădeze ceea ce chiar forul în care lucrase odinioară , Curtea Constituțională, oglindea în răspunsul dat la cererea dl Tăriceanu, amestecul brutal al doamnei Kovesi, șefa DNA și a prim-procurorului de pe lângă Curtea Constituțională a Justiției, care au încălcat grav Constituția României, sfidând constituția și pe românii cinstiți din această patrie română ajunsă colonie.
Ba se făceau pariuri între diferite personalități că acest ministru va evalua în modul cel mai echitabil această încălcare a constituției.Vedeam în seara aceasta când se transmitea așa-zisa conferință a ministrului, care într-o frazeologie de două parale, caută să mascheze trădarea sa, purtându-ne prin fraze lungi cât Dunărea sau Mississippi, care însă se vărsau anulându-se prin vărsarea lor în “Marea Moartă“ a ideilor vii pe care le-a trădat.
Dacă înainte pe vremea guvernării Obama și sub influența doamnei Clinton și a altei doamne cu numele de Victoria, referendumul de destituire a lui Băsescu a fost călcat în picioare datorită influenței acestor doamne de peste baltă, cât și a Monicăi Macovei și a altor trădători români, speram ca odată cu noua guvernare Trump (care cred că e complet schimbată în bine pentru România), influența ambasadorului lor în sens negativ va înceta.
Dar nu a fost să fie așa, acest emisar vechi, de peste ocean care vorbește limba lui Iohanis s-a amestecat grosolan în treburile românești,vorbind timp îndelungat cu ministrul Justiției, cu lideri ai PSD-ului (în care PSD, din păcate, chiar șeful partidului susține abuzurile lui Kovesi), fapt ce a influențat considerabil decizia ministrului Justiției, care deși încearcă să o scalde între o frazeologie ieftina, decizia sa este contrară voinței majorității românilor, confirmând ziua de 29 martie ca o zi penibilă așa cum a prevăzut-o un membru marcant al PSD-ului.
Închei întrebând pe românii ce conduc această patrie ce “aur poartă, dar noi cerșim din poartă-n poartă” va mai rămâne mult timp așa cum o numea dl. Șerbănescu…colonie.
Gh. Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here