Timpul probabil

750

Suntem martorii unui act prostesc, impardonabil…
Asociaţiile agricultorilor români, vor să cheme în judecată Serviciul Meteorologic Român, pentru că acesta nu a dat VREMEA EXACTĂ, pentru care agricultura ar fi pierdut cca. 1/3 din recoltă. N-am văzut prostie mai mare! E ca şi cum l-ai da în judecată pe DUMNEZEU, pentru că nu plouă la timp. De vină sunt despăduririle sălbatice, vânzarea aurului verde la Consorţiul austriac, lipsa gardurilor vi, în jurul terenurilor agricole, desfiinţarea aproape totală a sistemului de irigaţii, adică întreaga politică românească post 1989, ci nu Serviciul Meteorologic!
Și dacă ne gândim puţin era mai corect pronosticul VREMII, de pe vremea renumitului TOPOR (care anunţa vremea) sub titlul TIMPUL PROBABIL, pentru că TIMPUL NU POATE FI EXACT PENTRU FIECARE centimetru pătrat al ROMÂNIEI, ci PROBABIL!
AȘA că nu mai căutaţi NOD în papură pentru recoltele slabe, ci regimul de teroare DICKENSIANĂ, instaurat după lovitura de stat din 1989…Care nu poate fi înlăturat decât prin verticalitatea conducătorilor şi luptă politică.
Gh. Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here