Târgujienii, așteptați la “Promenada Inimilor 2016”

628

Clubul Rotary Târgu-Jiu în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj, cu clubul Interact Târgu-Jiu, cu rețeaua magazinelor PROFI și Fundația Română a Inimii, împreună cu Fundația CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție, continuă programul “Promenada Inimilor 2016”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Lansarea traseului va avea loc duminică, 25 septembrie 2016, ora 10 AM, prin organizarea unui cros, la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Târgu-Jiu.

Clubul Rotary Târgu Jiu continuă și în 2016, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. “La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Consiliul de Conducere al European Heart Network.

Târgujienii, așteptați la cros
Lansarea traseului va avea loc duminică, 25 septembrie 2016, ora 10AM prin organizarea unui cros, la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Târgu-Jiu. Traseul din Târgu-Jiu are o lungime de 2km, începând de la intrarea pe Insuliță dinspre Parcul Central.
Potrivit organizatorilor, toți participanții vor primi diplome, însă primii 50 care se vor înscrie online (https://goo.gl/forms/HvoUHw8xnm4fGQHg2) vor primi și un tricou, pentru a le aminti și după terminarea crosului că mersul pe jos sau alergatul cât mai des, sunt importante pentru menținerea sănătății.
„Clubul Rotary Tg-Jiu este implicat direct în organizarea acestui eveniment în orașul nostru pentru a stimula și încuraja mișcarea zilnică, ca un mijloc simplu și eficient de prevenție împotriva bolilor cardiovasculare. Ne dorim ca acest traseu de alergare ușoară să fie folosit de un număr cât mai mare dintre locuitorii de toate vârstele ai municipiului Târgu-Jiu” declară Victor Troacă – președintele Clubului Rotary Târgu-Jiu.
Program inţial de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În Târgu-Jiu, acest program este la cea de-a doua ediție. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here