Târgujianul Sergiu Nicolaescu a început filmările la comedia „Poker”

1019
sergiu nicolaescuNimeni şi nimic nu-l pot ţine pe Sergiu Nicolaescu departe de platourile de filmare! Regizorul a trecut peste problemele de sănătate, iar cel mai bun remediu a fost, bineînţeles, munca. De două săptămâni, a început filmările la comedia „Poker”, iar asta îl face mai fericit decât orice. Poate tocmai din acest motiv s-a hotărât să facă cea de-a doua comedie din carieră. Sergiu Nicolaescu a fost întotdeauna adeptul filmelor „cu greutate”.

A făcut o excepţie în urmă cu 30 de ani. Iar „Nea Mărin miliardar” s-a bucurat şi se bucură în continuare de un succes nebun. Acum, Sergiu Nicolaescu speră ca „Poker” să ajungă să egaleze sau chiar să depăşească succesul înregistrat de prima lui comedie. De asta e şi atât de exigent pe platourile de filmare. La 79 de ani, Nicolaescu lucrează în acelaşi ritm infernal pe care şi l-a impus încă de la începutul carierei sale. E atent la fiecare detaliu şi vrea ca fiecare indicaţie să fie respectată cu sfinţenie.

Produs de MediaPro Pictures, filmul „Poker” prezintă povestea a patru prieteni ale căror destine se intersectează în copilărie şi care, odată ajunşi la maturitate, întruchipează tipologii reprezentative pentru societatea românească actuală: politicianul veros, mafiotul care îşi doreşte, prin orice mijloace, să acceadă în politică sau medicul fără conştiinţă. „Poker” a fost unul dintre scenariile câştigătoare în sesiunea noiembrie-decembrie 2007 a concursului organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei, însă Nicolaescu a trebuit să finalizeze alte două proiecte înainte de a-l începe pe acesta.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here