Tabere de instruire pentru liceenii militari

973

Acum, la începutul vacanței de vară, 64 dintre liceenii militari ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” au ales să meargă în tabăra de instruire, de la Baza Militară 99 Deveselu, din subordinea Comandamentului Logistic Întrunit, iar 113 elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au ales să petreacă o săptămână în Tabăra de instrucție Tărlungeni organizată de Academia Forțelor Aeriene (AFA).
Pe lângă activitățile practic aplicative, cu teme și ședințe de referință, liceenii se bucură de vizite la obiective turistice, de adevărate lecții de istorie, dar și de momente de relaxare. Din data de 16 iunie, când au plecat pe itinerariul stabilit, elevii au desfășurat activități în Baza de la Deveselu, la Poliția de frontieră de la Corabia și au fost la una dintre cele mai mari fortificații romano-bizantine din Oltenia, Cetatea Sucidava, unde și-au pus fiecare câte o dorință la Fântâna secretă. De asemenea, la Cazanele Dunării s-au bucurat de peisajul uimitor și au văzut Capul lui Decebal, Peștera Veteranii și Tabula Traiana. Elevii au vizitat și Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, alături de Scorpionii Roșii, apoi Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” și Parcul Romanescu, din Craiova.
Joi, liceenii militari vor fi prezenți la Batalionul 1 Instrucție Olt, la Batalionul 325 Artilerie „Alutus” și la Batalionul 22 Infanterie „Romanați”, urmând ca seara să se închidă cu un program pregătit special pentru ei, la Deveselu, unde vor participa și partenerii americani. Vizite plăcute în continuare!
Deasemenea, 113 elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, au vrut să afle cum e viața de student și pregătirea militară la Academia Forțelor Aeriene, așa că au petrecut o săptămână în Tabăra de instrucție Tărlungeni, cu instructori de la AFA. „În tabăra de instruire de la Tărlungeni, instructorii militari ne-au prezentat, în teren, cum să supraviețuim în condiții de izolare, cum să ne orientăm în teren și cum se folosesc armele de infanterie.
Marșurile prin peisajele deosebite ale pădurilor din această zonă, focul de tabără, activitățile de teambuilding și jocurile de societate sunt pentru noi adevărate momente de relaxare după anul școlar pe care tocmai l-am încheiat”, a mărturisit elevul sergent Ionuț Colcer. Fotografiile realizate de Ionuț pe durata taberei surprind nu doar activitățile la care participă elevii militari, ci și peisajele pitorești în care ei se instruiesc sau „prietenii necuvântători” pe care și-i fac pe perioada șederii la Tărlungeni.
Col. (rtr.) Gigi Bușe

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here