Suspiciune de Boală Lyme, la doi gorjeni

1292

Potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pe parcursul anului trecut, la nivelul județului nostru s-au înregistrat două cazuri de suspiciune de Boală Lyme. Gorjenii sunt sfătuiți să fie atenţi la animalele de companie, dar şi la locurile pe care le frecventează, dat fiind faptul că ne aflăm, deja, în plin sezon al căpuşelor.

Conform datelor din sinteza stării de sănătate a populației și activității medico-sanitare din județul Gorj pe anul 2016, o persoană a fost diagnosticată cu Boala Lyme. În cursul anului 2017, s-au înregistrat două suspiciuni de Boală Lyme. Specialiștii spun că pericolul există în continuare, acesta fiind sezonul căpușelor, motiv pentru care cetăţenii sunt sfătuiţi să-şi ia o serie de măsuri de precauţie. “Odată cu venirea primăverii a reapărut pericolul înţepăturilor de căpuşe. Le recomandăm oamenilor să aibă grijă cu animalele de companie, să le verifice după ce acestea sunt plimbate în spaţiile verzi; de asemenea, cei care merg la iarbă verde trebuie să fie atenţi unde se aşază”, menţionează Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Boala Lyme necesită tratament îndelungat
Muşcătura de căpuşă este foarte periculoasă, dacă nu este tratată corespunzător. Este o boală care necesită tratament îndelungat, nefiind obligatorie internarea.
Boala Lyme, cum este denumită afecțiunea dată de muşcătura de căpuşă, evoluează în mai multe stadii, cel iniţial este cu eritem local şi după aceea este migrator. Pot să apară complicaţii în timp, iar dacă nu se tratează poate duce chiar la decesul persoanei respective.
Specialiştii DSP Gorj recomandă persoanelor care stau un timp îndelungat în zone cu iarbă înaltă să poarte pantaloni lungi, şosete şi bluze cu mâneca lungă. În cazul în care au fost muşcaţi de căpuşă, ar fi bine să se prezinte la medic.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here