Succes pentru echipele Salvamont România, la concursul din Italia

996

77 de echipe de salvare montană din opt țări au fost înscrise la start, în cadrul competiției Dolomiti Rescue Race 2023, desfășurată în weekend, în Italia. România fost prezentă prin Salvamont România cu trei echipe, respectiv Dacia, Carpați și Amicizia, singura echipa mixtă din concurs, formata din salvatori români și italieni.

Rezultate de excepție pentru salvamontiștii români, la concursul derulat weekendul trecut în Italia! Echipa Dacia a Salvamont România a ocupat locul V din 77 de echipe din 8 țări, echipa Amicizia s-a clasat pe poziția cu numărul 13, iar membri echipei Carpați au ocupat locul 35. Săptămâna trecută, salvamontiști din cadrul serviciilor Salvamont din Gorj, Prahova, Poiana Brașov, Sibiu, Cluj, Zărnești, Dâmbovița și Hunedoara au fost angrenați în diverse activități de pregătire profesională alături de salvatorii montani din Italia, activități cuprinse în calendarul de schimburi de experiență încheiat între conducerea structurilor de salvare montană dintre cele două țări.
Ulterior, salvamontiștii români s-au reunit la Pieve di Cadore unde au participat la concursul național profesional al salvatorilor montani italieni, Dolomiti Rescue Race, concurs cu participare internațională. Politica de formare și dezvoltare profesională continuă a salvatorilor montani, derulată de noua conducere a Salvamont România, a dus la încheierea unui parteneriat durabil cu structura similară din Italia concretizat de-a lungul anilor cu numeroase schimburi de experiență între structurile de salvare montană, schimburi de cursanți și instructori în cadrul școlilor de salvare, invitații și participări la conferințe de profil.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here