Străzi reabilitate după 50 de ani

1743

Opt străzi din municipiul Motru vor fi reabilitate cu circa un milion de euro. Vor fi modernizate aleile Violetei, Castanului, Ghiocelului, Griviței, Pinului, Caisului, Lămâiței, Crizantemei și platformă Complex Mijloc. „Este un proiect pe fonduri europene, cu finanțare nerambursabilă – Îmbunătățirea calității vieții în municipiul Motru. Este o investiție foarte importantă, dat fiind faptul că vizează modernizarea zonei «de mijloc» a municipiului, unde nu s-a intervenit de peste 50 de ani. Acest proiect va schimba fața orașului nostru”, declara primarul Gigel Jianu, la semnarea contractului de finanțare.
Pe lângă reabilitarea și extinderea părții carosabile, vor fi amenajate trotuare, spații verzi și parcări noi. „Suprafețele carosabile și trotuarele se vor realiza din beton asfaltic. Vor fi realizate 42 de guri de scurgere care se vor racorda la canalizarea existentă în zonă, precum și șapte cămine de vizitare. De asemenea, se va realiza o rețea de iluminat public totalizând un număr de 72 de stâlpi. Zonele considerate ca parc (bloc F1 – F2, bloc C1 – C2, bloc E3 și complex) se vor amenaja prin plantații de ienupăr târâtor”, se arată în caietul de sarcini.
Investiția se ridică la peste 4,1 milioane lei, fără TVA. Firmele de construcții interesate de lucrare pot depune oferte până pe data de 4 septembrie. Durata contractului este de 24 de luni de la data semnării.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here