Stocul de lapte praf al DSP Gorj a fost refăcut

590

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit în luna iulie 3.400 de cutii de lapte praf, iar pe 12 octombrie au intrat în stocul DSP încă 4.450. Astfel, în următoarea perioadă, beneficiarii își vor putea primi dozele necesare. În această lună, în județul nostru au fost 178 de beneficiari.

În septembrie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj distribuie lapte praf gratuit unui număr de 165 de beneficiari, cei mai mulți fiind la Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Motru şi Rovinari. În octombrie, s-a înregistrat o creştere a numărului beneficiarilor, ajungând la 178. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, ar mai fi fost lapte praf doar pentru beneficiarii din această lună, însă stocul de lapte a fost refăcut miercuri, 12 octombrie. „Am primit 4.450 de cutii cu lapte praf. Noi mai aveam lapte doar pentru această lună. Acum ne va ajunge până la sfârşitul anului”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Câte opt cutii pentru fiecare beneficiar
Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună. Legislaţia actuală prevede că, hrana este distribuită gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).
În plus, beneficiază de lapte praf copiii ai căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here