Starea vremii în Gorj, cu Darius Andrei Norocea – Nu vă uitați umbrelele acasă!

2200

Atenționare meteorologică de tip cod galben:
Interval de valabilitate: Vineri, 8 Iulie 2022 { între orele: 11:00 – 20:00}!
Fenomene meteorologice vizate:
– Instabilitate atmosferică temporar accentuată
* Zonă vizată: mare parte din județul Gorj!
În intervalul orar menționat mai sus, instabilitatea atmosferică se va iniția la nivelul teritoriului nostru și se va extinde treptat cu înaintarea către amiază!
Vom discuta în primele ore ale intervalului de manifestări specifice instabilității atmosferice în vestul județului și de-a lungul ariei montane, ca mai apoi să asistăm la modificări și în restul arealului gorjenesc!
Se vor semnala: averse moderate și torențiale de ploaie, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot local să ia aspect de vijelie, iar pe alocuri putem asista la grindină de mici dimensiuni!
Cantitățile de apă prevăzute în urma fenomenelor meteorologice menționate se vor încadra per ansamblu între: 5..15 l/m², pe arii restrânse spre 20 l/m², posibil mai mult, cu precădere la munte!
Bineînțeles, aprovizionarea cu apă va putea varia semnificativ la distanțe mici, de doar câțiva km!
La general vorbind, vremea se va menține închisă pe durata zilei, cu înnorări frecvente, putând asista chiar la un plafon de nori ce ne va duce cu gândul la anotimpul ruginiu, începând cu orele serii îndeosebi, ce poate persista și pe durata nopții!
Din punct de vedere termic, temperaturile vor prezenta o scădere față de ziua de astăzi, acestea urmând să se încadreze între: 15°C {la munte}…26 – 27°C {în zonele de deal, podiș, câmpie}, în urma sosirii unui nou front atmosferic rece!
Analiză, text: Darius Norocea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here