Stagiul de instruire aplicativ APROC 23

993

În perioada 26 iunie – 7 iulie, un detașament format din 30 de militari și 2 elicoptere IAR-330 SOCAT din cadrul Bazei 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” din Bacău participă, pentru al doilea an consecutiv, la stagiul de instruire aplicativ ,,Air Centric Personnel Recovery Operatives Course 2023 – APROC 23”, care se desfășoară în Baza Aeriană Albacete din Spania.

Pentru acest curs, elicopterele Bazei 95 Aeriană vor executa cea mai lungă dislocare a Forțelor Aeriene Române în zbor, traversând Europa de la est la vest și de la vest la est, pe o distanță de aproximativ 7000 de kilometri, din Bacău în Albacete și înapoi, cu escale în baze aeriene militare și aeroporturi civile. În cadrul acestuia, se va executa o gamă largă de misiuni specifice elicopterelor, conform tehnicilor, tacticilor și procedurilor comune, fapt care va contribui la consolidarea interoperabilității între partenerii NATO într-un mediu multinațional întrunit.
Pentru acest curs, elicopterele Bazei 95 Aeriană vor executa cea mai lungă dislocare a Forțelor Aeriene Române în zbor, traversând Europa de la est la vest și de la vest la est, pe o distanță de aproximativ 7000 de kilometri, din Bacău în Albacete și înapoi, cu escale în baze aeriene militare și aeroporturi civile. Mult succes!
Col. (rtr.) Gigi Bușe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here