Spitalul Turceni se dotează cu o trusă de laparoscopie modernă

497

Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni, îşi propusese să achiziţioneze un EKG şi un defibrilator nou pentru CPU, dar şi o trusă completă de laparoscopie pentru Secţia Chirurgie. Întrucât administraţia publică locală a acordat spitalului doar trei miliarde lei vechi, conducerea unităţii a ales să achiziţioneze doar trusa laparoscopică.
La Spitalul Orăşenesc Turceni se acordă îngrijiri medicale de specialitate atât locuitorilor din oraşul Turceni, cât şi celor din localităţile: Brăneşti, Borăscu, Ioneşti, Plopşoru, Ţânţăreni şi Urdari. Serviciile medicale spitaliceşti se acordă pe baza recomandării de internare din partea medicului de familie, a medicului de specialitate din unităţile sanitare ambulatorii, aflate în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate şi a medicilor din unităţile de asistenţă medico-socială care au încheiat convenţii cu casele de asigurări de sănătate în vederea recunoaşterii biletelor de trimitere eliberate, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale, bolilor cu potenţial endemo-epidemic care necesită izolare şi tratament, internărilor obligatorii pentru bolnavii psihici prevăzuţi la art. 105, 113, şi 114 din Codul penal, precum şi cele dispuse prin ordonanţa procurorului pe timpul judecării sau urmăririi penale.

Mai puţini bani, mai puţine investiţii
Managerul Dragoş Haţegan îşi propusese ca în acest an să suplimenteze dotările Spitalului Turceni. Din păcate, din lipsa unei finanţări optime, acesta a fost nevoit să taie de pe listă o parte din aparatura pe care şi-o dorea pentru spital. „Primăria ne-a promis patru miliarde lei vechi. Intenţionam să cumpărăm un EKG şi un defibrilator nou, dar şi o trusă de laparoscopie completă pentru Chirurgie. Din cele patru miliarde, am fost informaţi că ni se dau doar trei, astfel că vom cumpăra doar trusa de laparoscopie. Pentru Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) nu am cumpărat nimic şi nici nu luăm nimic”, a confirmat Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.
Dotarea cu aparatură medicală este necesară şi pentru acreditare, spitalul din Turceni fiind în plin proces de pregătire în acest sens.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here