Șpaga la medic se pedepsește cu închisoare

821
Medic in spital

Șpaga la medic, atât de frecvent folosită în această țară, va fi interzisă prin lege. Decizia a fost luată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a intrat în vigoare de săptămâna trecută, după publicarea sa în Monitorul Oficial.

Orice sumă de bani suplimentară primită de către medici din partea pacienților este considerată mită și poate să îl trimită pe doctor direct după gratii!
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că nicio persoană nu ar trebui să vină cu vreo atenţie la medic, în urma unui caz în care un doctor, acuzat că a luat şpagă, a arătat că mita primită este de fapt o donaţie, făcând trimitere la un articol de lege privind faptul că medicii pot primi donaţii.
Curtea Supremă a decis că este ilegat ca medicii să primească de la pacienţi plăţi suplimentare, donaţii sau alte mici atenţii, scrie Realitatea.net. Mai mult decât atât, ÎCCJ a corelat luarea de mită cu darea de mită, aşadar pacienţii trebuie să fie atenţi pentru că şi ei pot avea dosare penale în urma micilor atenţii date medicilor.
Infracţiunea de luare de mită se pedepseşte cu până la 10 ani de închisoare.
M.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here