Slabă vânzare a mieilor, în primele zile de târg

375

targ de mieiTârgul Litovoi din municipiul Târgu-Jiu şi-a deschis porţile începând de marţi, iar numeroşi producători de miei şi-au expus animalele sacrificate, râvnind la un număr mare de clienţi.

Din păcate, cumpărătorii nu s-au înghesuit, ieri, prea mult să cumpere carne, în mare parte din cauza vremii dar şi în speranţa că preţul pe kilogramul de carne de miel va scădea măcar cu câţiva lei. În prezent, acesta este cuprins între 20 şi 22 de lei.

Până acum, în târgul de miei din Târgu-Jiu şi-au făcut apariţia aproape 40 de producători, ei plătind către serviciile locale o taxă de 6,8 lei pe fiecare miel sacrificat. „Avem în Târgul Litovoi producători veniţi din mai multe localităţi ale judeţului. Sperăm, ca deşi preţurile cărnii de miel sunt mari, iar criza i-a afectat pe toţi târgujienii, aceştia să cumpere miei pentru masa de Paşte. În anii trecuţi, media mieilor sacrificaţi în târgul din municipiu a fost între trei mii cinci sute şi patru mii”, a declarat Alexandru Zaharia, şeful Direcţiei pentru Servicii Comunale (DSC) din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Este asigurată fluidizarea circulaţiei în zonă
Zi de zi până sâmbătă seara, pe 3 aprilie, poliţiştii comunitari târgujieni vor fi prezenţi în număr mare în apropierea târgului de miei pentru a preveni incidentele datorate aglomeraţiei şi pentru fluidizarea traficului. „Am pus la dispoziţie două sute cincizeci de locuri de parcare, iar accesul la platforma de sacrificare se face pe trei căi şi asta deoarece vrem o fluidizare a circulaţiei. Rugăm şoferii să respecte indicaţiile poliţiştilor comunitari din zonă pentru a nu bloca traficul”, a menţionat Zaharia.
De altfel, Târgul Litovoi este deschis zilnic până la Paşte, între orele 8:00 – 20:00, iar în zonă sunt şapte cadre medicale de la Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj. „Zona de sacrificare este una împrejmuită şi totul se desfăşoară sub atenta supraveghere a DSV – ului. Pentru a putea sacrifica şi vinde, producătorii trebuie să prezinte certificat care să-i ateste această calitate, precum şi o adeverinţă sanitar-veterinară”, a adăugat şeful DSC Târgu-Jiu.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here