Sindicalistul Popa: “Ceea ce încearcă autorităţile cu Casa de Cultură nu e rău”

619

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu, a declarat luni că Primăria Târgu-Jiu este interesată de achiziționarea Casei de Cultură a Sindicatelor, alături de Consiliul Județean Gorj. Valentin Popa, liderul CNSLR – Frăţia Gorj spune că nu este rău ceea ce încearcă Primăria, cu atât mai mult cu cât Casa de Cultură ar putea fi cumpărată de oricine, dacă va fi scoasă la vânzare.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local din data de 23 noiembrie, s-a supus aprobării proiectul de hotărâre privind constituirea unui drept de superficie asupra terenului în suprafaţă de 5.375 mp., situat în Târgu-Jiu, strada Traian. Deşi au existat 4 abţineri, proiectul a fost aprobat şi, conform art. 2, preţul de folosinţă al terenului va fi de 12.515 lei pe luna decembrie, urmând ca preţul să fie actualizat lunar în funcţie de inflaţie sau deflaţie.
La finalul şedinţei, primarul Florin Cârciumaru a declarat că a propus preluarea Casei de Cultură în contul datoriilor pe care le are la bugetul local. “Suntem de acord ca alături de CJ să facem demersurile care ne sunt necesare să putem să achiziţionăm Casa de Cultură, în contul datoriei pe care fundaţia respectivă o are faţă de primărie, dar ca să realizăm acest lucru trebuie să fie de acord şi lichidatorul. Din câte am înţeles, lichidatorul este de acord şi părerea mea este că în cel mai scurt timp vom reuşi să cumpărăm acest imobil care este de o importanţă deosebită pentru oraşul nostru. Lichidatorul a solicitat să i se acorde superficie cu titlul gratuit şi nu se poate. În momentul de faţă s-a ajuns la 13 miliarde bani vechi, datoria”, a precizat edilul.

CASA CULTURAPopa: “Casa de Cultură trebuie să fie a sindicatelor”
Valentin Popa, liderul CNSLR-Frăţia Gorj spune că nu este rău ceea ce încearcă Primăria, cu atât mai mult cu cât Casa de Cultură ar putea fi cumpărată de oricine, dacă va fi scoasă la vânzare. “Casa de Cultură a Sindicatelor a fost furată de o fundaţie care poartă acelaşi nume. Eu cu Consiliul Judeţean am încercat să o preluăm cu acordul proprietarului de drept – Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură din România. La ora actuală Casa de Cultură e în insolvenţă şi urmează mersul normal al justiţiei. Judecătorul poate decide scoaterea la vânzare a Casei de Cultură, iar la licitaţie o va lua cel care oferă mai mult. Ceea ce încearcă Primăria şi Consiliul Local nu e rău; rău ar fi dacă ar cumpăra-o un afacerist care i-ar schimba destinaţia”, a explicat Valentin Popa, liderul CNSLR-Frăţia Gorj.
Fundația “Casa de Cultură a Sindicatelor” se află în insolvență. Imobilul a fost evaluat la o sumă de aproximativ 78 miliarde de lei vechi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here