Sfaturi pentru alegerea covorului perfect pentru casa ta

1320

Această piesă textilă este esențială pentru a îmbrăca, dar și pentru a încălzi, toate încăperile din casa ta. Cu aceste idei, cu siguranță vei reuși să o alegi corect.

Covorul ajută la îmbrăcarea unei încăperi și devine un excelent element izolator, atât pentru frig, cât și pentru căldură. Un lucru este clar: investiția într-un covor de bună calitate te asigură că acesta va rezista mai mult timp la uzură, deci este un mod de consum responsabil și sustenabil.

Pe lângă faptul că face din camera ta un loc mult mai cald și mai confortabil, covorul este un element decorativ esențial pentru a îmbrăca podelele casei tale. Dar este potrivit pentru orice cameră de zi? Evident că nu. Dincolo de gusturi și de stiluri, există anumiți parametri de care trebuie să ții cont pentru a găsi covorul potrivit sau cele mai potrivite mochete (dacă preferi asta).

Unde se plasează covorul?

Diferite covoare se potrivesc diferitelor încăperi din casa ta. De exemplu, holurile și bucătăriile tind să aibă mult mai mult trafic decât un dormitor sau o cameră de zi, așa că cel mai bine este să alegi un covor care este rezistent și ușor de curățat. Sau, de ce nu, mochete, care rezistă mai bine traficului intens. În caz contrar, un covor în nuanțe ușor mai închise sau cu modele va fi o alegere bună, deoarece este mai puțin probabil ca acestea să arate urmele de pași între curățări.

Sfatul nostru: Măsoară, măsoară și măsoară din nou – cu siguranță nu trebuie să mergi pe ghicite. Măsoară-ți spațiul și decide de acolo ce dimensiuni se vor potrivi cel mai bine. Există câteva reguli pe care le poți aplica pentru a alege covorul de dimensiunea potrivită pentru camera ta.

Cât de mare ar trebui să fie covorul?

Una dintre cele mai frecvente greșeli de decorare este alegerea unui covor prea mic. Covoarele, pe lângă faptul că dau căldură și ne fac casa mai confortabilă, au rolul de a delimita vizual zonele. Trebuie să știi că, cu cât designul și culoarea sunt mai intense, cu atât acest complement va avea mai multă vizibilitate.

Evită aspectul de covor plutitor, care apare atunci când este așezat în centrul camerei fără să atingă niciun mobilier, de fapt ar trebui să alegi o dimensiune mai mare, astfel încât structura mobilierului să fie deasupra lui. De exemplu, în camera de zi, alege un covor care să acopere întreaga zonă de zi, în care să se încadreze bine măsuța de cafea și picioarele canapelei și fotoliilor.

Cum se măsoară covorul?

Un truc bun pentru a cunoaște dimensiunile corecte este să faci tu un desen pe carton sau hârtie, cu mai multe foi, astfel încât să fie acoperită suprafața pe care dorești să o acoperi cu materialul textil, covoare sau mochete. Astfel vei avea o idee aproximativă a rezultatului.

Care este cel mai bun material pentru covoare?

Depinde de utilizarea pe care i-l vei da. Ține cont de faptul că covoarele realizate din țesături naturale sunt mai valoroase, astfel încât să adauge o notă de eleganță și exclusivitate camerei tale.

Dacă ai de gând să le dai valoarea pe care o merită, mergi mai departe. Dacă este vorba de un covor care va fi într-o cameră de zi cu multă viață și trafic pietonal, poate că ceea ce cauți este un covor sintetic, care este, de asemenea, mai accesibil, din categoria covoare ieftine.

Cele mai comune materiale pentru covoare sau mochete:

Bumbac

Fabricat de obicei cu un design de țesut plat, este o fibră mai puțin durabilă în comparație cu alte fibre cu țesătură plată, cum ar fi sisal, iută sau polipropilenă, însă compensează prin moliciune.

Lână

Extrem de moale sub picioare, lâna este o fibră naturală foarte durabilă, ușor de curățat și, de asemenea, rezistentă la căldură, ceea ce o face să fie fibra preferată pentru covoare pentru camerele cu șeminee. Caută lână din zonele de mare altitudine, deoarece acest lucru poate face ca fibrele să fie și mai durabile.

Sisal

Foarte rezistentă (chiar mai rezistentă decât iuta) și perfectă pentru zonele cu trafic intens, unde este nevoie de o fibră rezistentă. Sisalul poate fi mai aspru la mers pe jos decât alte fibre țesute plate, cum ar fi iuta, polipropilena și bumbacul. Deși fibra este rezistentă, nu trebuie curățată când este umedă, deoarece aceasta poate păta și întinde fibrele; sunt disponibile kituri speciale de curățare uscată pentru curățarea covoarelor din sisal.

Iută

Un material foarte rezistent, perfect pentru cele mai aglomerate zone ale casei tale: holul de la intrare, holul, terasa… Se găsește într-o varietate de modele de țesături și are caracteristici similare cu cele ale sisalului.

Acrilic

Puternic și ușor de curățat, acrilicul poate fi țesut pentru a reproduce lâna. Este adesea o alternativă mai ieftină la lână, cu avantajul că are mai puține scame și este mai ușor de întreținut. Cele din acrilic sunt din categoria covoare ieftine, față de cele din lână.

Vâscoză

O fibră mai puțin durabilă, utilizată în mod normal pentru a adăuga un finisaj de lux/lucios la aspectul general al covorului. Este adesea amestecată cu lână pentru un rezultat de înaltă calitate, dar nu este recomandată pentru zonele cu trafic intens, deoarece tinde să fie mai delicată.

Polipropilenă

Aceasta este o fibră sintetică foarte rezistentă, ușor de întreținut și bună pentru zonele cu trafic intens. Poate fi fabricată în țesătură simplă sau în modele de puf, unde fibrele dezvoltate pot avea o senzație foarte moale. Și acest material este în general folosit la covoare ieftine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here