Sezonul de escaladă, deschis oficial în „Oltenia de sub munte”

1163

Clubul montan White Wolf din Baia de Fier a dat startul activităților outdoor. Sezonul de escaladă s-a deschis, oficial, la data de 1 aprilie, în acest weekend participând la acțiune peste 50 de persoane. Dan Chiriac, președintele Clubului White Wolf, spune că se lucrează și la amenajări de trasee noi și la întreținerea celor vechi.

Încălzirea vremii i-a determinat pe iubitorii sporturilor montane să dea startul noului sezon de escaladă. La Clubul Montan White Wolf din Baia de Fier, încă de la 1 aprilie au început aceste activități, în primele escalada 2zile ale lunii fiind prezenți peste 50 de participanți. „La 1 aprilie am deschis, oficial, sezonul de escaladă și activități outdoor în Oltenia de sub munte. Au fost peste 50 de participanți și s-a început cu trasee de escaladă și via ferrata. În plus, se lucrează și la amenajarea de trasee noi și la întreținerea celor vechi”, confirmă Dan Chiriac, președintele Clubului White Wolf.
Potrivit aceleiași surse, în zona Olteniei de sub munte sunt disponibile peste 100 de trasee de escaladă, cinci de via ferrata și opt trasee turistice pedestre.

Oportunități pentru iubitorii de activități outdoor
Reprezentanţii Clubului Montan White Wolf Baia de Fier sunt deschiși la colaborări cu toți cei care doresc să practice activități în aer liber. „Pentru cursuri avem ciclul anual de pregătire și pentru activități de agrement suntem deschiși și dispuși să sprijinim acțiuni în zona Polovragi – Baia de Fier”, a precizat Gabriel Dan Chiriac, președintele Clubului White Wolf.
Escalada sau tehnica urcării pe stânca a atras în ultimul timp un număr tot mai mare de adepţi. În funcţie de nivelul de pregătire individuală şi de dotarea tehnică existentă, balerinii verticalelor sfidează legile fizicii din dorinţa de a atinge perfecţiunea. Pentru cei care doresc să facă parte din această familie, dar din diferite cauze, nu pot atinge aceleaşi performanţe, s-a inventat via ferrata. Un “drum de fier” care călăuzeşte amatorii de adrenalină pe trasee mai facile şi mai sigure, amenajate de la cap la coadă cu cabluri şi dispozitive de ancorare. Cu un minim de echipament – cască, ham, asigurare dublă, mănuşi de protecţie – şi un maxim de entuziasm, fiecare turist poate atinge astfel senzaţiile supreme ale ascensiunii pe stancă. Dacă la nivel naţional acest traseu are parte de înaintaşi, unicitatea celui de la Baia de Fier constă în faptul că este singurul traseu din ţară şi, probabil, din lume care are nocturnă proprie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here