Seri muzicale şi nopţi albe, la „Zilele Municipiului Târgu-Jiu”

569

Ultimele trei zile din ediţia a XIV-a a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu cuprind manifestări diverse, serile fiind dedicate spectacolelor de folclor şi muzică uşoară. Pe 23 şi 24 mai sunt organizate Nopţi Albe la Târgu-Jiu, ocazii cu care vor fi porţile deschise la: muzee, spaţii comerciale, Cinematograful „Sergiu Nicolaescu”şi Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.

Ediţia cu numărul XIV a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu i-a surprins deja pe cetăţeni prin spectaculozitatea unora dintre manifestări şi nu numai. Pentru ultimele trei zile ale evenimentului, autorităţile au pregătit seri muzicale şi nopţi albe. Mai exact, vineri, la ora 19:00, pe Insuliţă are loc un spectacol folcloric oferit de Ansamblul „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, iar la 21.30 începe spectacolul folcloric oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi invitaţii săi.
La ora 22:00, la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” Târgu-Jiu are loc „Nocturnele Teatrului Elvira Godeanu”, Recital one man show – Eugen Titu. Începând cu ora 23:00 se dă startul acţiunii Nopţi albe la Târgu-Jiu –  noaptea porţilor deschise la: muzee, spaţii comerciale, Cinematograful „Sergiu Nicolaescu”şi Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.
Sâmbătă, la ora 17:00, în Grădina Publică începe „Ziua Majoratului” – sărbătorirea tuturor tinerilor din municipiul Târgu-Jiu care au împlinit sau împlinesc vârsta majoratului în acest an; Parada liceelor/ Flash Mob cu 850 de liceeni în Piaţa Prefecturii. La ora 19:00, la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” Târgu-Jiu, se desfăşoară un Concert Brahms- Recital extraordinar de pian susţinut de Florin Berculescu. De la ora 21:00, în Piaţa Prefecturii poposeşte Caravana „I love Târgu-Jiu”- Campanie de promovare a municipiului Târgu-Jiu şi tot atunci începe şi un spectacol de street dance, susținut de trupa X-Crew şi invitații săi, momentul artistic fiind urmat de un recital Anya, fostă membră Hi-Q. La ora 23:00 târgujienii se vor putea bucura de o nouă noapte a porţilor deschise.

Seară incendiară la final de eveniment
Duminică, 25 mai, începând cu ora 18:00, în Grădina Publică (Foişor), târgujienii se vor delecta cu muzică de promenadă cu Fanfara „Armonia”. La ora 20.00, în Zona Centrală (Piaţa Prefecturii), începe o seară de excelenţă – Spectacol oferit de artişti locali cu rezultate deosebite la concursurile naţionale şi internaţionale. De la ora 21:00, distracţia se mută pe Insuliţă, unde este programat un spectacol cu: Sore, Deep Central şi Mandinga, la miezul nopţii se marchează finalul ediţiei a XIV-a a Zilelor Municipiului Târgu-Jiu printr-un foc de artificii.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here