Se așteaptă nominalizări la Premiul Mentor pentru Excelență în Educație

455

Fundația pentru Comunitate a dat startul nominalizărilor la Premiul Mentor pentru Excelență în Educație, premiu ce se acordă acelor profesori sau antrenori care au descoperit și au lansat tinere talente și le-au sprijinit primii pași atât intelectual, cât și moral. În cadrul programului, lansat prima dată în 2010, anual sunt premiați 10 profesori și antrenori, premiul constând dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi, și o sumă în valoare de 8.000 de lei.

Pentru acest premiu pot fi nominalizați profesori, antrenori, pedagogi care pregătesc, învață, educă, ajută copii și tineri cu vârste sub 18 ani, care organizează cercuri de specialitate, îndrumă activitatea extrașcolară a acestora, care sprijină cu devotament și cu eficiență lansarea lor pe drumul succesului, care sunt capabili să acorde o atenție sporită acelor copii sau tineri a căror situație familială sau materială i-ar defavoriza în cursa pentru succes, care au înființat unele foruri (competiții, întâlniri, cercuri, cluburi, asociații, etc.) cu un rol semnificativ în dezvoltarea tinerilor, în punerea în valoare a talentului lor și care, prin calitățile lor umane și profesionale, au câștigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunității locale și a specialiștilor din domeniul lor de activitate. ”Dorim să atragem atenția opiniei publice asupra acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale. Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru Excelență în Educație” – acesta este îndemnul lansat de Fundația pentru Comunitate.

Nominalizări până la sfârșitul anului
Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu, cât și în numele unui grup. Nominalizarea trebuie să conțină numele, coordonatele celui nominalizat (adresa poștală, e-mail, telefon, numele instituției în care își desfășoară activitatea), cât și o justificare care să conțină cele mai importante rezultate obținute de copiii și tinerii pregătiți de el, precum și momentele de vârf ale carierei sale, să contureze atât calitățile profesionale, cât și pe cele umane ale persoanei propuse. Nominalizarea trebuie să conțină, de asemenea, coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa poștală, e-mail, telefon), ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie pentru informații suplimentare. Sunt valabile doar nominalizările făcute pe formularul de nominalizare ce poate fi descărcat de pe site-ul Fundației (www.pentrucomunitate.ro). Nominalizările se trimit prin poștă la adresa Fundației Pentru Comunitate: 400603 Cluj, Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 77, Et. I, The Office C, – pe plic se menționează: Premiul Mentor, sau prin e-mail, la adresa mentor@pentrucomunitate.ro.
Persoana nominalizată în anii anteriori, care nu a fost premiată, poate fi nominalizată din nou. Dintre cei nominalizați, Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate va alege zece personalități din domeniul sportului, artelor, culturii și a științelor, care vor obține Premiul Mentor pentru Excelență în Educație. Fiecare premiant va primi un trofeu, o diplomă și o sumă în valoare de 8.000 de lei.
Consiliul va avea în vedere contribuția mentorului la succesele celor pregătiți de el. Nominalizările se pot face până la data de 31 decembrie 2016. Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate va alege câștigătorii Premiului Mentor în luna februarie 2017 și va organiza înmânarea distincțiilor în perioada următoare.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here