SANITAS pichetează Parlamentul României

552

Protestele SANITAS continuă. Astăzi, la „Marţea Sanitas” participă şi reprezentanţi din judeţul nostru, instituţia pichetată fiind chiar Parlamentul României. Federaţia SANITAS a anunţat că pe 31 octombrie va fi grevă generală, după ce în urma discuţiilor cu ministrul Muncii şi cel al Sănătăţii nu s-a ajuns la o înţelegere pe marginea salariilor personalului tehnic administrativ din spitale.

După ce au pichetat ministerele Muncii, Finanţelor şi Sănătăţii, sindicaliştii de la SANITAS protestează astăzi, 11 octombrie, în faţa Parlamentului României. Liderul SANITAS Gorj, Valentin Popa, este prezent în Capitală pentru a participa la acţiunile sindicale.
Federaţia SANITAS a declanşat conflictul de muncă la nivelul sectorului de activitate „Sănătate. Activităţi Sanitar-Veterinare”, înregistrat la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice cu nr. 29.141/06.10.2016. Pentru data de 19 octombrie sindicaliştii au anunţat grevă de avertisment pentru două ore, iar pe 31 octombrie grevă generală.
Între timp, pe 12 octombrie, membrii SANITAS se vor prezenta la locurile de muncă purtând banderole. Liderii SANITAS fac tot posibilul pentru ca revendicările lor să fie soluţionate, pentru acest deziderat ei fiind dispuşi să lupte neîncetat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here