SANITAS anunță grevă generală pe 31 octombrie

768

Săptămâna trecută, s-a desfășurat ședința Consiliului Național lărgit al Federației SANITAS, fiind invitați la discuții atât reprezentanți ai unităților de asistență socială din țară, cât și miniștrii de la Sănătate și Muncă. Au fost discutate problemele din domeniul sănătății și din cel de asistență socială, în final sindicaliștii stabilind un program de acțiuni revendicative, care va culmina cu o grevă generală în data de 31 octombrie.

Federaţia SANITAS din România a avut, pe 15 septembrie, ședința Consiliului Național lărgit la care au participat și reprezentanții unităților din asistenţă socială din 20 de județe. Gorjul a fost reprezentat de Sorin Torop și Valentin Popa – președinte SANITAS Gorj. În calitate de invitați, la această ședință au participat miniștrii Dragoș Pâslaru – ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice și Vlad Voiculescu – ministrul Sănătății.
Au fost discutate punctual inechităţile create de OUG 20 și 43/2016 și solicitările susținute de Federaţia SANITAS vizavi de acestea (introducerea tuturor categoriilor de salariați omise – personalul TESA, salariaţii din DSP-uri, cei din medicina şcolară şi creşe, angajaţii din asistenţa socială, corectarea grilelor de salarizare, aducerea sporurilor la nivelul anului 2016, etc).
De asemenea, au fost dezbătute toate problemele semnalate de colegii din asistenţa socială și au fost aduse la cunoștinţa directă a ministrului de resort.

Pichetări și grevă generală
Cei doi miniştri prezenți la Consiliul Național al SANITAS au declarat că recunosc și sunt conștienți de sanitas2întreaga gamă de probleme semnalate, că întreaga lor activitate este dedicată rezolvării acestora și construirii unor sisteme corecte și echitabile, dar că timpul scurt și constrângerile bugetare nu le permit să facă astăzi promisiuni ferme. „Având în vedere desfăşurarea evenimentelor și faptul că membri noștri au obosit așteptând, Consiliul Național SANITAS a hotărât următorul program de acţiuni revendicative: începând cu data de 19 septembrie 2016 toate organizaţiile SANITAS vor începe strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă; începând cu 20 septembrie a.c., în fiecare zi de marţi vom picheta câte o instituţie a statului în cadrul acţiunii numite “Marţea SANITAS”; în data de 12 octombrie a.c. se va desfăşura greva de tip japonez cu purtarea de banderole; în data de 19 octombrie a.c. va avea loc greva de avertisment cu încetarea activităţii timp de 2 ore, în intervalul orar 8.00 – 10.00; în data de 31 octombrie se va declanşa greva generală”, se arată într-un comunicat al Federației SANITAS.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here