Revelion românesc, în Italia

444

revelion italiaRomânii au fost cei mai norocoşi cetăţeni comunitari. Ei au sărbătorit Anul Nou de două ori. Fusul orar le-a permis să bea şampanie mai întâi cu rudele rămase în România, şi apoi cu prietenii din locurile în care au rămas la cumpăna dintre ani.

Şampania şi vinul au curs în valuri, micii şi bucatele tradiţionale româneşti i-au făcut pe europeni să saliveze, iar în unele capitale capra şi ursul au captat atenţia celor din jur.

 

De Revelion, 600 de români care trăiesc la Roma au ales să petreacă în piaţă la Anagnina, cu mici, sarmale şi muzică românească. Alţi 200 de români au petrecut un revelion pe cinste în nordul Italiei, la restaurantul “Signo Nero” din Sirmione. Nu au lipsit obiceiurile tradiţionale ca ursul sau capra. Mesele au fost pline de bucate româneşti. Cele mai gustate au fost sarmalele şi tortul decorat special pentru a marca intrarea noastră în UE. Ei nu vor uita însă focul de artificii care a marcat trecerea în noul an.

Românii din Torino au fost însă cei mai câştigaţi. Autorităţile le-au pregătit în Piaţa Castello un adevărat revelion al integrării. Anul Nou le-a adus românilor din Italia un nou statut, de cetăţean european, astfel că bucuria a fost cu atât mai mare cu cât foarte mulţi se aflau clandestin în Italia.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here