Rânca, pregătită pentru turiștii de weekend

641

Cel de-al doilea weekend al lunii decembrie va aduce, cu siguranță, un număr mare de turiști la Rânca, cu atât mai mult cu cât s-a deschis sezonul de schi. Drumarii dau asigurări ei acționează permanent pe DN 67 C, fiind pregătiți să suplimenteze numărul utilajelor. Cristian Tudor, reprezentantul Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu, spune că drumul spre Rânca este curat.

Rânca este principala atracție turistică din județul nostru, în această perioadă. Săptămâna trecută s-a inaugurat sezonul de schi, pârtia M1 fiind funcțională. Tocmai de aceea, se așteaptă ca la sfârșitul acestei săptămâni să crească numărul turiștilor.
Drumarii dau asigurări că accesul în stațiune se face fără probleme. „La Rânca este zăpadă. Noi asigurăm permanența pe DN 67 C cu 6 utilaje cu lamă și răspânditor de material antiderapant. Avem în permanență acolo 2 autofreze de mare capacitate. Suntem pregătiți să suplimentăm numărul utilajelor, dacă se va impune acest lucru. Actualmente drumul este negru”, explică Cristian Tudor, reprezentantul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.
Salvamont Gorj sporește efectivele de salvatori montani şi are în permanenţă disponibilă ambulanţa salvamont la Rânca, pentru a putea interveni rapid la solicitări.
Şi proprietarii pensiunilor şi hotelurilor s-au pregătit pentru afluxul de turişti din această perioadă, aceştia dorindu-şi ca oaspeţii lor să beneficieze de cele mai bune condiţii şi să revină în staţiune.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here