Rallycross şi buggy, timp de două zile la Preajba

929

În perioada 9-10 mai, la Baza Sportivă de Autocross din municipiul Târgu-Jiu, cartierul Preajba, se va desfăşura competiţia sportivă “Cupa Narciselor la Rallycross” ce punctează pentru etapa I-a din Campionatul Naţional de Rallycross desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Competiţia este organizată de clubul sportiv CS Auto-Moto ISECO Târgu-Mureş, în colaborare cu Asociaţia “Raideri” Târgu-Jiu şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. La evenimentul de la sfârşitul săptămânii sunt aşteptaţi un număr de 35 de sportivi licenţiaţi (juniori şi seniori) din ţară, care vor participa la 11 clase de specialitate rallycross/autocross şi public, preconizându-se o participare de circa două mii de persoane.
Pentru pasionaţii de motorsport din municipiul Târgu-Jiu, competiţia de rallycross reprezintă o noutate, deşi ramura autocross buggy recent afiliată Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (la iniţiativa membrilor Asociaţiei “Raideri”), are o tradiţie de peste 15 ani la Târgu-Jiu, acesta fiind locul unde s-a construit primul buggy destinat competiţiilor sportive şi s-a organizat primul concurs cu maşini buggy din România.
Competiţia va lua startul, sâmbătă, 9 mai, de la orele 10.00, cu verificarea documentelor necesare intrării în concurs şi cu antrenamente, urmând ca de de la orele 11.00 şi până la 14.00 să aibă loc prima manşă de concurs, ulterior afişându-se rezultatele parţiale şi derulându-se cea de-a doua etapă a competiţiei. Duminică, 10 mai, cu începere de la 10.00, va avea loc cea de-a treia manşă de concurs, iar în cursul după-amiezii se vor afişa rezultatele şi se va susţine festivitatea de premiere.

buggy (16)Competiţie şi pentru public
“Competiţiile de rallycross şi autocross buggy sunt foarte palpitante, deoarece participă mai multe maşini în acelaşi timp pe pistă, se desfăşoară într-un cadru natural, pe piste de macadam şi în condiţii sporite de siguranţă. La finalul evenimentului se va desfăşura competiţia «Pilot pentru o zi», destinată publicului ce va fi prezent. În cadrul acestei activităţi, un număr de maximum zece persoane ce posedă permis de conducere însă cu vechime de minimum trei ani, vor efectua contracost un scurt antrenament – recunoaştere pistă şi apoi o manşă cronometrată cu una dintre maşinile puse la dispoziţie: Subaru Impreza şi Buggy 1400. Premierea participanţilor se va face cu medalii şi diplome în ordinea timpilor obţinuţi”, a declarat Vasile Şerban, preşedintele Asociaţiei “Raideri” Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here