Protocol de colaborare între Sanitas și Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

579

Pe 5 aprilie 2016 a avut loc ceremonia dedicată Zilei Mondiale a Sănătății 2016, organizată la Palatul Parlamentului, unde alături de oficialități, autorități, profesioniști din sistemul de sănătate, reprezentanți ai mediului universitar și academic, reprezentanți ai pacienților, ai societății civile, mass-media, au participat și reprezentanți ai Federației SANITAS din România. Cu această ocazie, Federaţia SANITAS din România a semnat un protocol de colaborare cu Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Tema campaniei globale pentru ediția din acest an a Zilei Mondiale a Sănătății este lupta împotriva diabetului zaharat, o importantă problemă de sănătate publică și în România, cu un impact semnificativ la nivel populațional. În acest sens, s-a desfășurat și dezbaterea – „Problematica diabetului zaharat în sistemul medical românesc: Importanța Prevenției și Educației în Sănătate”, demers ce urmărește o abordare complexă și completă a provocărilor generate de această afecțiune, din partea tuturor factorilor implicați. Cu această ocazie, preşedintele Federaţiei SANITAS din România, Leonard Bărăscu, a adus în atenţia celor prezenţi la ceremonia dedicată Zilei Mondiale a Sănătății 2016, organizată la Palatul Parlamentului, că presiunea zilnică specifică profesiei şi condiţiile în care cadrele medicale îşi desfăşoară activitatea îşi pun amprenta şi pe sănătate și că este nevoie ca şi în rândul acestora să promovăm importanţa adoptării unui stil de viaţă cât mai sănătos şi în acest caz, măsurarea glicemiei.

Protocol de colaborare
De Ziua Mondială a Sănătății, Federaţia SANITAS din România a semnat un protocol de colaborare cu Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice în vederea demarării unor acţiuni comune care vizează diseminarea informaţiilor privind patologia diabetului şi a bolilor de nutriţie şi importanţa măsurării glicemiei
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here